Novetat del curs 2022-23

Aquests són els 13 instituts catalans que oferiran el batxillerat general

Aquests són els 13 instituts catalans que oferiran el batxillerat general

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
Montse Baraza
Montse Baraza

Periodista

ver +

Aquest dimarts s’ha obert el període de preinscripció per al batxillerat del curs 2022-23. Serà l’arrencada del batxillerat competencial dissenyat per la Lomloe i l’inici d’una nova modalitat: el batxillerat general, dirigit als estudiants que encara no tenen clar què volen estudiar o que han decidit que cursaran un cicle formatiu de grau superior.

El batxillerat general és una de les grans novetats del curs vinent. Al ser la primera vegada que s’ofereix, a Catalunya, el Departament d’Educació ha posat en marxa un projecte pilot en 13 instituts públics que seran els que ofereixin aquesta modalitat. Al principi havien de ser 20, però la realitat és que van ser menys els centres interessats a embarcar-se en el projecte tenint en compte la pressa amb què es va presentar el nou currículum del batxillerat.

Finalment, els 13 centres que oferiran el batxillerat general a Catalunya són els següents.

L’institut Ítaca de Sant Boi de Llobregat

L’institut Eugeni d’Ors de Badalona

L’institut 9 de Santa Coloma de Gramenet

L’institut Manresa sis de Manresa

L’institut Maria Espinalt de Barcelona

L’institut Serrallarga de Blanes

L’institut Rocagrossa de Lloret de Mar

L’institut Cinc Sènies de Mataró

L’institut Reguissol de Santa Maria de Palautordera

L’institut Gaudí de Reus

L’institut Martí i Franquès de Tarragona

L’institut Ramon Berenguer IV d’Amposta

I l’institut Jaume Cabré de Terrassa

Pendents de la demanda

El febrer passat, quan va presentar aquesta opció, Educació no tenia una estimació de la demanda que tindrà aquesta nova modalitat de batxillerat. Ara, la preinscripció els servirà de guia per veure quants alumnes estan interessats en aquesta opció.

Notícies relacionades

Si la demanda superés l’oferta, el departament va assegurar que gestionarà com donar resposta a aquestes peticions en la mesura que sigui possible. Fonts d’Educació ja van admetre llavors que no tots els alumnes ho podran fer.

Modalitat més oberta

El batxillerat general se’l configurarà el mateix alumne en funció dels seus interessos i inquietuds. No serà tan tancat com les altres modalitats però sí que obliga a cursar certes matèries. Així, segons el nou currículum, a 1r de batxillerat, l’alumne haurà de cursar «obligatòriament» Matemàtiques Generals i dues matèries més que haurà d’escollir entre totes les matèries de modalitat que ofereixi el centre, a més de les optatives.