Comença la preinscripció escolar 2022-23 a Catalunya: totes les dates del calendari

Comença la preinscripció escolar 2022-23 a Catalunya: totes les dates del calendari

Luay Albasha

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les escoles han començat a activar aquests dies les jornades de portes obertes de cara al curs vinent. Paral·lelament, el Departament d’Educació ha avançat les dates de la preinscripció escolar per al curs 2022-23, que varien en funció de l’etapa educativa. Les detallem a continuació per anar apuntant-les al calendari:

Educació infantil (3-6 anys) i educació i educació primària: del 7 al 21 de març

Educació secundària obligatòria (ESO): del 9 al 21 de març

Batxillerat: del 20 al 26 d’abril

Cicles formatius de grau mitjà: hi haurà dos períodes. Per a l’alumnat amb continuïtat d’escolarització (en general aquell que està ara cursant 4t d’ESO): del 20 al 26 d’abril. Per a la resta d’alumnat: del 17 al 23 de maig.

Educació ha establert aquests dos terminis amb la voluntat de garantir l’accés a la formació professional de l’alumnat que està a l’ESO o en educacions equivalents per evitar el que va passar el curs passat, quan milers de joves es van quedar sense plaça per fer FP.

Cicles d’arts plàstiques i disseny de grau mitjà: del 17 al 23 de maig

Cicles de formació professional i d’arts plàstiques i disseny de grau superior: del 25 al 31 de maig

Notícies relacionades

Així mateix, el departament que dirigeix Josep Gonzàlez-Cambray ha fet públiques les recomanacions de cara a les jornades de portes obertes dels centres educatius. Jornades que, malgrat la pandèmia, Educació i Salut han decidit mantenir per la importància que tenen per a les famílies a l’hora d’escollir escola.

Les mesures preventives bàsiques seran:

  • No podrà accedir al centre ningú amb símptomes compatibles amb covid, ni que hagi donat positiu ni que sigui contacte estret en els set dies anteriors o que tingui indicació de quarantena. En cas que se sigui un contacte estret immunitzat, es recomana tenir un TAR negatiu per poder participar en la visita al centre.

  • Es recomana als centres que la part explicativa es faci de forma telemàtica. Si no és possible, s’aconsella fer-la en un espai exterior, a l’aire lliure, o amb ventilació contínua.

  • Les visites a l’escola seran en grups de màxim 10 persones i en horari no lectiu.

  • S’aconsella ventilar abans i després els espais interiors que formin part de la visita. Si és possible, es mantindran portes i finestres obertes durant tota la visita.

  • Es recomana distància d’1,5 metres entre les persones del grup, excepte si són convivents.

  • És obligatori l’ús de la mascareta tant en espais interiors com exteriors.

  • Higiene de mans abans d’accedir al centre.

  • S’ha d’intensificar la neteja i desinfecció de les superfícies de contacte més comunes (taules, poms de les portes...).

  • Accés als lavabos només en cas indispensable.

  • Ús de l’ascensor només per a persones amb mobilitat reduïda.