A l’espera d’una aprovació tècnica

Els veïns de l’incendi a Santa Coloma continuaran sense dormir a casa seva

  • Les claus i principals escenaris del foc en un pis del carrer de Sant Joaquim

  • Els Mossos investiguen les amenaces d’un veí de l’edifici incendiat a Santa Coloma

Els veïns de l’incendi a Santa Coloma continuaran sense dormir a casa seva

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els veïns de l’edifici incendiat ahir al número 23 del carrer Sant Joaquim de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) en el qual van morir tres persones continuaran aquesta nit sense poder dormir a casa seva fins que els serveis tècnics no ho aprovin.

Fonts municipals han explicat que esperen el veredicte dels tècnics, tot i que han avançat que l’informe tècnic traslladarà a la propietat de l’immoble –que es troba a Barcelona– «els treballs que s’hi han de fer perquè les famílies puguin tornar».

Fins que aquestes qüestions no siguin resoltes, els veïns no podran tornar a casa i la propietat d’aquest immoble tindrà un termini de 15 a 20 dies per executar les reparacions que consideri l’informe.

Els veïns van poder accedir ahir a la tarda a l’edifici per recollir les seves pertinences bàsiques abans que l’edifici quedés tancat i custodiat pels cossos de seguretat.

Allotjament alternatiu

Els serveis socials municipals, en col·laboració amb el Centre d’Urgències i Emergències de Barcelona (CUESB), van oferir als veïns una solució provisional d’allotjament mentre l’edifici es mantingués tancat i, de les cinc famílies ateses, dues es van acollir a l’ajuda social.

L’avís d’incendi es va registrar ahir a les 4.29 h de la matinada amb dos focus actius simultanis: un al replà de la planta baixa on hi havia mobles amuntegats, pots de pintura i dissolvent, i un altre en un pis de la segona planta que tenia la porta oberta.

Com a conseqüència de l’incendi, van morir tres persones i quatre van resultar ferides, una de les quals està ingressada a l’hospital de la Vall d’Hebron en estat crític mentre que la resta van rebre l’alta mèdica ahir.

Investigació oberta

Notícies relacionades

Els Mossos i la Policia Local havien acudit diverses vegades en les últimes setmanes al bloc de l’incendi mortal per problemes de convivència veïnal per l’alt volum de la música i baralles; de fet, un dels veïns –que va resultar il·lès de l’incendi– va ser detingut diumenge passat per haver amenaçat els agents.

De fet, els Mossos mantenen totes les hipòtesis obertes sobre l’incendi en un cas en el qual l’Àrea d’Investigació Criminal mira d’aclarir les causes del foc, que no es descarta que hagi sigut provocat.