‘Pelotazo’ de les mascaretes

El jutge retira el passaport als comissionistes Medina i Luceño

Els acusats pel cas de la venda de mascaretes a l’Ajuntament de Madrid hauran de firmar cada 15 dies al jutjat

1
Es llegeix en minuts

El jutge del cas de les mascaretes ha acordat retirar el passaport als empresaris Luis Medina i Alberto Luceño, i que firmin cada 15 dies al jutjat, després de la petició feta en aquest sentit pels partits que conformen les acusacions populars, i tot i que la Fiscalia no n’havia sol·licitat cap.

Medina i Luceño han declarat aquest dilluns per primera vegada, durant una mitja hora cada un, davant el magistrat Adolfo Carretero, i han contestat únicament al jutge i als seus lletrats.

Ho han fet com a investigats pels delictes d’estafa agreujada, falsedat documental i blanqueig de capitals (a més d’alçament de béns en el cas de Medina), davant les sospites que van poder embutxacar-se 6,6 milions de dòlars en tres contractes pels quals l’Ajuntament de Madrid en va pagar 11,9. Va ser el març del 2020, a l’inici de la pandèmia.

Després de la declaració de tots dos davant el magistrat, aquest ha decidit adoptar les mesures cautelars que havien sol·licitat Més Madrid i Podem, segons han informat fonts jurídiques. El PSOE només va demanar la retirada del passaport.

Notícies relacionades

Ni la Fiscalia ni l’Ajuntament de Madrid han sol·licitat que es prengui cap mesura cautelar.

El jutge ha dictat una interlocutòria que no ha pogut notificar a totes les parts, ja que els lletrats de l’Ajuntament de Madrid i el fiscal no eren presents al jutjat quan ha acabat de redactar-lo, han detallat fonts jurídiques.