Perfil

10 coses que cal saber de Luis Medina, el comissionista del cas Mascaretes

  • El fill de Naty Abascal i del controvertit duc de Feria declara aquest dilluns davant el jutge per la seva implicació en el cas Mascaretes

10 coses que cal saber de Luis Medina, el comissionista del cas Mascaretes
3
Es llegeix en minuts

CRISI FAMILIAR

Des que va néixer el 30 d’agost de 1980, dos anys després que el seu germà Rafael, va acaparar totes les mirades de la premsa rosa. La seva infància va estar marcada per la separació, el 1988, dels seus pares: la model Naty Abascal i l’aristòcrata Rafael de Medina i Fernández de Córdoba, duc de Feria i fill petit de la duquessa de Medinaceli.

D’ALLÒ QUE ELS ULLS NO VEUEN...

La seva mare, la que va ser musa de Valentino, va mirar d’allunyar-lo del soroll mediàtic. Del sevillà escola privat Alminar van passar a un internat de jesuïtes a la província de Badajoz. Després d’una breu etapa a Anglaterra, van acabar en un altre internat: el nord-americà Kiski School, a Pennsilvània. Llavors passava els caps de setmana a Nova York, a casa de Carolina Herrera i el seu marit, Reinaldo.


TORNADA A SEVILLA

El març de 1993 el seu pare va ser acusat de segrest, corrupció de menors i tràfic de drogues. Va passar cinc anys a la presó. Quan li van atorgar la llibertat condicional, Luis va demanar a la seva mare que volia tornar a Sevilla per viure amb ell. Ella, de mala gana, va accedir-hi. El seu germà Rafael es va quedar als Estats Units.


DRAMA I TRAGÈDIA

Quan el 1998 el duc de Feria va intentar suïcidar-se tallant-se les venes, Luis el va portar a l’hospital. El 2011 va relatar a ‘Vanity Fair’: «Després se’n penedia. Em deia: ‘Ho sento, ho sento’. Jo li contestava: ‘Pare, si no és per mi, és per tu, perquè vull que siguis aquí i estiguis viu’». També va ser l’únic a visitar-lo regularment quan, poc després, va ingressar en un centre psiquiàtric. El 4 d’agost del 2001, a les portes de complir 59 anys, va morir per una sobredosi de barbitúrics.


UN TÍTOL PENDENT

Rafael, actual duc de Feria, li va cedir l’any passat el títol de marquès de Villalba. No obstant, com que encara no figura en el BOE ni en la guia de la Diputació Permanent i Consell de la Grandesa d’Espanya i Títols del Regne, Rafael continua sent, avui dia, l’únic amo d’aquest marquesat.


MODEL FALLIT

Durant un temps semblava que anava emularia els exitosíssims passos de la seva mare. A finals el 2014 va ser nomenat ambaixador de la firma Dolce & Gabbana i va signar un contracte milionari. Ara bé, mai va arribar a instal·lar-se a Milà com estava estipulat.


EMPRESARI MORÓS

Si bé el 2007 va obrir a Madrid el seu propi negoci, un ‘showroom’ de marques de luxe anomenat Showme That, es va desvincular del projecte 10 anys més tard. ¿El motiu? Un dels seus proveïdors, l’empresa de transport Gescom, el va denunciar per impagaments i va acumular un deute de 30.000 euros. El maig del 2020, una vegada percebudes les comissions de les mascaretes, va fundar Sextante Trade Desk, una societat dedicada a «la intermediació del comerç de diversos productes».


PERFIL DISCRET

«La fama et proporciona certes comoditats, però no paga les factures de casa teva», va assegurar en una entrevista que va concedir ‘XL Semanal’ el 2019. «Ara no soc tan exigent ni amb la roba ni amb res. Als noranta sí. Llavors em comprava una camisa Gucci si m’encantava. Abans era un personatge públic i havia de cuidar la meva imatge. Però el que he de cuidar ara és la meva vida personal, i punt», va afegir.


ÀNIMA ROCKERA

Sorprenentment, a la mateixa publicació va comentar que té un tatuatge: «És el logo de Grateful Dead, un grup ‘hippie’ dels seixanta que vaig escoltar molt quan tenia 15 anys i que he continuat escoltant.» A Naty, com es podria esperar, no li va fer gens de gràcia.  


L’ETERN GALANT

Malgrat que la revista francesa ‘Point de Vue’ va dir el 2014 que era el «solter més atractiu del món», l’amor definitiu encara no ha trucat a la seva porta. Durant un lustre va estar amb Alejandra de Rojas, filla dels comtes de Montarco. El 2010 se’l va relacionar amb Tamara Falcó. La seva última nòvia, entre 2017 i 2018, va ser Cristina Fontcuberta, filla de la duquessa d’Estremera i el difunt marquès de Bellamar. Al trencar amb ella, es va obrir un perfil a Raya, el Tinder de les estrelles i els fills de casa bona.