Coronavirus

Sanitat planteja obrir la quarta dosi de la vacuna contra la covid-19 a la població general

Aquesta dosi de reforç ja està disponible per a persones immunocompromeses

Sanitat planteja obrir la quarta dosi de la vacuna contra la covid-19 a la població general

JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assegurat que el Govern treballa amb l’«escenari» d’obrir la quarta dosi de la vacuna contra el coronavirus SARS-CoV-2 a la població general. «Ja hem posat la quarta dosi a les persones immunocompromeses i, a partir de la setmana vinent, es començarà a valorar la vacunació a altres col·lectius, per exemple per als més grans de 80 anys», ha dit en una entrevista a ‘El País’.

Notícies relacionades

Dimecres que ve, dia 20, acaba l’obligatorietat de portar la mascareta en espais tancats, amb algunes excepcions com el transport públic i els centres de salut, i la ministra ha deixat en mans de les empreses determinar si s’ha de portar i com als centres de treball. «Jo continuaré fent-ne un ús responsable», ha dit, i ha aclarit que continuarà sent obligatòria «als transports per avió, ferrocarril, autobús, metro i també als transports per barco».

Tanmateix, no interpreta aquest pas com el final de la crisi sanitària sinó com «un pas més» dins la pandèmia de covid-19, per la qual cosa no ha tancat la porta a haver de tornar a recuperar la mascareta en funció de la situació epidemiològica. «Ens posem en la previsió de qualsevol escenari», ha resumit.