Estafes

Els Mossos desmantellen un grup que organitzava macrofestes en pandèmia

  • Els presumptes delinqüents se saltaven les restriccions sanitàries i de mobilitat imposades per la pandèmia el 2021

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els Mossos ha detingut tres persones que van organitzar almenys 25 macrofestes il·legals durant les restriccions per la pandèmia en cases rurals de Catalunya sense pagar els lloguers corresponents i sense el consentiment dels propietaris, i es calcula que van estafar uns 200.000 euros.

Els presumptes autors, en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial el 8 d’abril, són integrants d’un grup criminal que es va saltar les restriccions sanitàries i de mobilitat imposades per la pandèmia el 2021, segons han informat aquest dimecres els Mossos en una nota.

Fonts policials han explicat a Efe, a més dels delictes d’estafa i falsedat documental que se’ls imputen, també s’han tramitat denúncies contra els acusats de celebrar aquest tipus d’esdeveniments sense disposar d’autorització administrativa, i per l’incompliment de la normativa sanitària en prevenció de la covid-19.

Els presumptes estafadors contactaven amb els responsables de les vivendes o empreses de serveis, ocultaven la seva identitat amb dades falses, i entregaven còpies de documentació d’altres persones o utilitzaven com a mitjancera una tercera persona, que desconeixia la intenció dels detinguts.

Els pagaments als propietaris o empreses de servei no es produïen, sinó que els presumptes estafadors enviaven un justificant de transferència bancària fals i els feien creure que per la proximitat al cap de setmana no rebrien l’import fins passats uns dies.

Notícies relacionades

La seqüència delictiva es produïa en un espai de temps molt reduït, unes 24 hores des que es contactava amb els propietaris de vivendes o empreses de serveis fins que es feia la festa.

Les cases rurals on es van produir les macrofestes es troben disperses per diverses comarques de Catalunya: El Maresme, la Noguera, el Garraf, el Pla de l’Estany, l’Alt Camp, el Baix Empordà, el Gironès, el Bages, Osona, la Selva i el Tarragonès.