Al Museu Picasso de París

Detinguda per robar una obra d’art pensant que era una jaqueta oblidada i portar-la al sastre

Una senyora de 72 anys la va agafar ignorant que pertanyia a l’artista català Oriol Vilanova

Detinguda per robar una obra d’art pensant que era una jaqueta oblidada i portar-la al sastre

Oriol Vilanova

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 7 de març va tenir lloc una cosa ben curiosa al Museu Picasso de París (França). Una senyora de 72 anys va robar una obra de l’artista català Oriol Vilanova, titulada ‘Old masters’ (‘Vells mestres’), que consistia en una jaqueta de color blau, a les butxaques de la qual es guardaven postals amb obres conegudes de la pintura. 

Pel que sembla, la senyora no es va adonar que la peça era en realitat una obra d’art, sinó que va pensar que algú se l’havia deixat a la galeria. La jaqueta es trobava penjada en un penjador a la paret.

Per si no fos prou, la dona va portar la peça a un sastre perquè l’hi arreglés, ja que li quedava gran. Així, li van arribar a treure 30 centímetres de tela.

Arrestada al tornar

A l’adonar-se que l’obra havia desaparegut, el Museu Picasso de París va posar una denúncia i, després de visualitzar les càmeres de seguretat, van poder veure com la senyora se l’havia emportat.

Dies després, la mateixa dona va tornar al museu –n’era una visitant habitual, segons el diari ‘Le Parisien’–. Al veure-la, el personal de seguretat va avisar les autoritats, que se la van emportar detinguda per robatori d’obra d’art.  

La dona va passar unes hores a la Fiscalia de París i després va ser posada en llibertat. Finalment va tornar la jaqueta al museu, tot i que li faltaven 30 centímetres de tela per l’ajust que li havia fet el sastre. 

Notícies relacionades

L’obra ‘Old masters’, d’Oriol Vilanova, estava penjada a la paret amb l’objectiu de permetre als visitants que se la posessin. Al ficar les mans a les butxaques, hi descobririen diverses postals amb importants obres pictòriques. 

La intenció de l’artista català és convidar a la reflexió sobre «com calculem el valor de les obres mestres de la pintura sobre la tela davant les seves reproduccions fotogràfiques».