Sisme

Un intens terratrèmol sacseja diverses localitats de Múrcia en plena matinada

El sisme, que s’ha produït a les 02.56 hores de la matinada a 12 km de profunditat, segons dades de l’Institut Geogràfic Nacional (IGN), ha retrunyit a tot Molina de Segura durant diversos segons

Un intens terratrèmol sacseja diverses localitats de Múrcia en plena matinada
1
Es llegeix en minuts

Un intens terratrèmol de 3,1 graus de magnitud en l’escala de Richter ha fet tremolar el municipi de Molina de Segura, a Múrcia, i altres localitats pròximes aquesta matinada.

El sisme, que s’ha produït a les 02.56 hores de la matinada a 12 km de profunditat, segons dades de l’Institut Geogràfic Nacional (IGN), ha retrunyit en tot Molina durant diversos segons, i ha espantat veïns de la localitat, que han notat la tremolor en plena matinada.

El terratrèmol també s’ha deixat sentir en altres municipis de la Regió com Múrcia, Archena, Alguazas, Las Torres de Cotillas o Lorquí.

El Centre de Coordinació d’Emergències 112 ha rebut onze trucades de veïns de Molina alertant de la forta tremolor, així com altres avisos procedents d’Archena i de Protecció Civil de Fortuna. De moment, no s’han registrat danys materials ni personals. A les xarxes socials són nombrosos els missatges de murcians que s’han sobresaltat aquesta matinada pel terratrèmol. «El meu llit ha ballat», «ha sigut com una explosió» o «un gran terrabastall on ha trontollat tot» són alguns dels comentaris que es poden llegir a Twitter per part d’usuaris que s’han despertat amb la tremolor.

Un usuari, @_gatob, fins i tot ha compartit les imatges de la tremolor que ha captat una càmera  que té col·locada en una gàbia de canaris. En el vídeo, a continuació, s’aprecia el moviment que ha sobresaltat els veïns.

Dos terratrèmols més a Alhama i Pliego

Unes quantes hores més tard, s’han produït dos terratrèmols més a la Regió, tot i que més petits.

Notícies relacionades

A les 04.04 hores de la matinada l’IGN ha registrat una tremolor d’1,5 graus de magnitud a Pliego, a 11 km de profunditat. Més tard, a les 05.48 hores, n’ha tingut lloc un altre a Alhama de Múrcia, també d’1,5 graus i a 7 km de profunditat.

A la Regió de Múrcia són comunes les petites tremolors i en ocasions se’n produeixen alguns per setmana, però rares vegades passen dels dos graus de magnitud.

Temes:

Múrcia