CSIC

Un madrileny de 12 anys, primer menor del món amb un exoesquelet infantil

Promogut per una investigadora del CSIC

1
Es llegeix en minuts

Jorge Alejo Muñoz-Torrero, que dimarts complia dotze anys, ha estrenat el primer exoesquelet infantil, promogut per una investigadora del CSIC i que s’ha presentat en un acte celebrat en una escola madrilenya i a la qual ha assistit el president del Govern, Pedro Sánchez.

L’exoesquelet infantil, creat per Elena García Armada i desenvolupat per Marsi-Bionics, té una tecnologia única al món que permet un moviment de 360º a nens que mai han pogut caminar o que han perdut la capacitat de fer-ho.

Muñoz-Torrero, alumne del centre escolar El Espinar de Torrelodones, és el primer menor que fa servir aquest exoesquelet, com han pogut comprovar també en l’acte de presentació les ministres d’educació i FP, Pilar Alegría, i de Ciència i Innovació, Diana Morant.

Sánchez ha celebrat l’èxit de la investigació espanyola i ha destacat el compromís del Govern amb el públic, així com l’aposta per la inversió en Ciència, Innovació, Educació i en polítiques públiques que permetin millorar la vida de les persones.

Notícies relacionades

En un comunicat, el Ministeri d’Educació explica que Muñoz Torrero ja havia provat l’exoesquelet i que ara participa en un assaig clínic de Marsi Bionics, el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i l’Hospital La Paz sobre els efectes rehabilitadors.

Segons Educació, Elena García Armada, la investigadora del CSIC, fundadora i promotora del projecte, és una de les 30 dones més influents del món en l’àmbit de la robòtica i va crear Marsi-Bionics amb el primer prototip per transferir a la societat els resultats de la investigació. 

Temes:

Madrid