Tribunals

El jutjat arxiva la causa contra Iberdrola pel buidatge de l’embassament de Zamora de Ricobayo

El tribunal assegura que no hi ha conseqüència penal en els fets jutjats, tot i que deixa oberta la porta a la via civil

El jutjat arxiva la causa contra Iberdrola pel buidatge de l’embassament de Zamora de Ricobayo
1
Es llegeix en minuts

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Zamora arxiva el cas obert contra Iberdrola pel cas del buidatge del Ricobayo. La sentència, que acaba de conèixer-se, indica que les investigacions practicades durant els últims mesos conclouen la «inexistència de l’il·lícit penal objecte de la querella». S’imputaven a l’empresa elèctrica delictes recollits en el Codi Penal, entre altres coses per danys a la fauna. «Aquests fets podrien ser constitutius d’infracció administrativa», assegura la sentència, però en cap cas correspon acudir a la justícia penalista.

Notícies relacionades

«De les proves practicades a les presents diligències es desprèn acreditat que els fets continguts en la querella manquen de retret penal, presentat cap indici de criminalitat respecte a l’actuació portada a terme tant per la Confederació Hidrogràfica del Duero com per Iberdrola», asseguren els jutges.

L’arxivament de la causa arriba després que la Confederació Hidrogràfica del Duero confirmés al jutjat que no veia infracció en les actuacions portades a terme per Iberdrola l’estiu passat. També es tenen en compte els informes que no veuen dany greu ni permanent per a la flora o la fauna existents a la zona.

Temes:

Zamora Iberdrola