Galícia

Multen amb la llei mordassa un pare perquè els seus fills jugaven en una comissaria de la Corunya quan renovaven el DNI

Les sancions per a aquest tipus d’infraccions greus ascendeixen, en el grau mínim, a una multa de 601 a 10.400 euros

Multen amb la llei mordassa un pare perquè els seus fills jugaven en una comissaria de la Corunya quan renovaven el DNI
1
Es llegeix en minuts

Un agent de la Policia Nacional de la comissaria d’avinguda do Porto de la Corunya ha imposat una infracció greu a un pare perquè dos dels seus fills jugaven a l’entrada del local.

Segons el relat policial, «els dos fills» d’aquest home estaven «entrant i sortint» de l’oficina  i li van donar «cops» a un paraigüer. També diu que se li va demanar al pare que «controlés» els nens i, segons el policia que li va imposar la infracció, l’home remet a la seva dona que es troba dins de l’oficina.

En la denúncia policial, no obstant, no figura que l’home es trobava fora de la comissaria sostenint el seu tercer fill, un nadó de menys d’un any, i que la mare, amb la qual estaven els dos menors als quals acusa d’una infracció greu, i que tenen 4 i 2 anys, en aquell moment estava parlant amb un funcionari per a la renovació del DNI.

L’home contra el qual es va redactar la infracció va interposar una queixa a la mateixa comissaria en la qual explicava que ell es trobava fora del recinte amb el seu nadó i que l’agent es va dirigir a ell perquè «controlés» els seus fills, de 2 i 4 anys, a la qual cosa va respondre que eren dins amb la seva mare i que ell tenia un nadó en braços i no podia fer-se’n càrrec. «Tot seguit», afegeix, l’agent li va demanar el DNI i va redactar la infracció.

Notícies relacionades

La infracció s’ha imposat en el marc de la llei 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana, la coneguda com a llei mordassa, en el seu article 36, d’infraccions greus, per «causar desordres ales vies, espais, o establiments públics, o obstaculitzar la via pública amb mobiliari urbà, vehicles, contenidors, pneumàtics o altres objectes, quan en els dos casos s’ocasioni una alteració greu de la seguretat ciutadana».

Les sancions per a aquest tipus d’infraccions greus ascendeixen, en el grau mínim a una multa de 601 a 10.400; en el grau mitjà, de 10.401 a 20.200 euros; i el grau màxim, de 20.201 a 30.000 euros.