Després de l’anul·lació del TSJC

Deu veus sobre la zona de baixes emissions: «Si és bona per a la salut, no té sentit treure-la»

  • Després de l’anul·lació de la restricció de vehicles per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ciutadans de Barcelona en donen la seva visió

Deu veus sobre la zona de baixes emissions: «Si és bona per a la salut, no té sentit treure-la»

ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts

Després que aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) tombés la proposta estrella contra la contaminació d’Ada Colau, la ciutat de Barcelona veu amenaçada la zona de baixes emissions (ZBE), tot i que per ara continua vigent perquè la sentència no és ferma. El sistema està destinat a limitar la circulació dels vehicles més contaminants. La iniciativa, que ha sigut rebutjada judicialment perquè afecta massa vehicles, ha sigut rebuda amb un regust agredolç per part dels ciutadans.

Notícies relacionades

Deu veus sobre la ZBE que es resumeixen així: «Si és bona per a la salut, no té sentit treure-la».

«Era una bona iniciativa però mal gestionada. Avui dia, amb tots els problemes econòmics que hi ha, si poses una condició com aquesta has de donar ajudes econòmiques per comprar un cotxe que pugui entrar en la zona de zero emissions», diu Marta Samaniego, una jove de 24 anys. «Fa molt temps que estem amb la zona de baixes emissions i mai hi ha hagut cap problema, així que no entenc per què l’han tombat ara», afirma Enrique González, 64 anys. El que està clar és que hi ha una opinió compartida: els barcelonins estan a favor de mesures que afavoreixin la defensa del medi ambient.