Gran Lògia d’Espanya

Txema Oleaga es proclama nou líder de la maçoneria espanyola

El senador socialista a les Corts Generals per Biscaia ha guanyat els comicis amb 376 dels 813 vots emesos

Txema Oleaga es proclama nou líder de la maçoneria espanyola

EFE / MIGUEL TOÑA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Txema Oleaga ha sigut elegit com a Gran Mestre de la Gran Lògia d’Espanya per part dels membres de la maçoneria espanyola. El també senador socialista, que defensa obertament una reforma de la constitució maçònica, ha guanyat els comicis amb el 46% dels vots i s’ha convertit en la màxima autoritat de l’organització internacional a Espanya.

El títol de líder maçònic ha estat disputat per quatre candidats. Txema Oleaga ha aconseguit el primer lloc amb 376 vots d’un total de 813. José Antonio de Haro, actual director del Consell Rector, ha obtingut 306 vots (el 38%). Adolfo Alonso, un advocat menorquí d’origen de Gijón, s’ha emportat 81 vots (el 10%). Finalment, Luis Alcaina, ha obtingut 50 vots (el 6%).

Tal com publicava l’organització en el seu compte de Twitter, «el Gran Mestre de la Gran Lògia d’Espanya és el valedor i garant de la regularitat de la institució, com a màxim representant d’aquesta. Ha de ser exemple d’abnegació, conducta irreprotxable i esperit de servei. Ha de ser just en les seves decisions, a fi de protegir i enaltir la Institució, cuidant-se abans que res del compliment més estricte de tots els preceptes i regles de l’Orde», finalitzava el tuit després d’informar de la victòria d’Oleaga.

¿Què és la Gran Lògia d’Espanya?

La Gran Lògia d’Espanya és l’Obediència maçònica regular al país, i per tant el cos maçònic que manté llaços d’amistat i reconeixement amb totes les Grans Lògies de tot el món. Es tracta de l’únic cos maçònic a què pertanyen la totalitat dels maçons espanyols.

Notícies relacionades

Per ingressar en aquest tipus de lògia hi ha una sèrie de requisits: «Per ser membre és necessari ser home, més gran de 21 anys, sense distinció de nacionalitat, grup social o religió, tenir una mínima capacitat de comprensió dels conceptes filosòfics de l’Orde i disposar d’una ‘ciència, art, ofici, o renda’», especifica la web de la Gran Lògia d’Espanya.

«La maçoneria acull en el seu si només homes lliures, majors d’edat, respectables i independents, només dependents de la seva consciència i dedicats a posar en pràctica un ideal de pau, amor i fraternitat, preocupats, en el seu perfeccionament moral així com el de la Humanitat sencera. No és una religió, una escola filosòfica, un club, una ONG, una organització metapolítica, una societat secreta, ni tampoc una societat amb secrets», es defineixen.

Temes:

Senat