procés judicial

‘Cas Bombers’: l’exdirector general assegura que no signava els contractes

Manel Pardo rebutja que el 2% que apareix en un document sigui una comissió i concreta que són despeses de gestió

‘Cas Bombers’: l’exdirector general assegura que no signava els contractes
1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’exdirector del servei d’extinció d’incendis de la Generalitat, Manel Pardo, ha assegurat davant la jutge que investiga el cas Bombers –sobre presumptes irregularitats en l’adjudicació del servei de manteniment de vehicles– que ell no va firmar els contractes amb l’empresa Iturri i que el 2% que apareix en un document i que va aixecar la sospita dels Mossos no es tracta de cap comissió il·legal, sinó les despeses de gestió que, segons el plec de la concessió, és variable.

Pardo, que ha declarat en qualitat d’imputat, representat per l’advocada Judit Gené, ha admès davant la jutge que els contractes per al manteniment del parc mòbil dels Bombers de la Generalitat històricament estava infradimensionat, entre altres motius, per l’antiguitat dels vehicles. La jutge centra la seva investigació a deshora d’algunes reparacions d’aquests camions, una pràctica que s’havia realitzat des de fa anys (almenys des del 2012).

Notícies relacionades

El gerent de l’empresa Iturri, Eduardo Díaz Hervás, ha explicat davant el jutge que el motiu era que s’acabava el pressupost anual i s’havia de facturar posteriorment per poder cobrar el servei. El procés judicial està obert pels delictes de prevaricació, malversació, falsedat documental i contra l’administració pública.

Un recàrrec eliminat

Durant l’interrogatori de Pardo, que va exercir de director del servei d’extinció d’incendis del 2018 al 2019, se li va preguntar pel document que va aixecar sospites a la Conselleria d’Interior, ja que apareixia un 2% al costat del símbol de variables. Ell ha explicat que aquest número el va apuntar el mateix, però que es referia a despeses de gestió (recàrrec). Aquest concepte, ha especificat davant la jutge, va ser eliminat el 2019.