La pandèmia del coronavirus

Catalunya eliminarà la quarantena escolar a partir del 23 de febrer

  • El protocol de gestió de casos covid queda sense efecte i ja no s’identificaran els contactes estrets

  • Les mesures només continuaran vigents en els centres d’educació especial

Catalunya eliminarà la quarantena escolar a partir del 23 de febrer

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya eliminarà la quarantena escolar a partir d’aquest dimecres, 23 de febrer, segons han acordat els departaments de Salut i d’Educació. El conseller Josep Maria Argimon ja havia avançat que aquesta mesura entraria en vigor aquesta setmana.

Amb aquesta decisió, queda sense efecte el protocol de gestió de casos covid que havien de seguir fins ara els centres educatius catalans. Així, des d’aquest dimecres ja no s’identificaran els contactes estrets dels alumnes que donin positiu de coronavirus ni s’ordenarà la quarantena. L’única excepció són els centres d’educació especial, on el protocol continuarà vigent.

Així mateix, només els centres d’educació especial continuaran utilitzant el programa Traçacovid que va posar en marxa Educació per seguir l’evolució de la pandèmia a les escoles. Per a la resta de centres, aquest dimarts serà l’últim dia d’actualització de xifres de coronavirus.

Amb la desaparició del protocol, ni les escoles ni les famílies hauran de comunicar que el motiu d’absència escolar d’un alumne és a causa de la covid.

També es deixaran de receptar tests d’antígens als professors. Només es mantindrà la recepta per a alumnes d’educació especial que hagin sigut contacte estret d’un positiu.

Aquestes directrius que pren Catalunya segueixen les recomanacions de la Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat. Educació i Salut han enviat una carta a les escoles i centres sanitaris informant-los del final del protocol.

Les mesures que seguiran vigents, de moment, són la mascareta en interiors, es mantenen els grups de convivència estable i la necessitat de ventilar les aules i higiene de mans.

Notícies relacionades

Malgrat aquesta flexibilització de les mesures, Salut Pública continuarà monitoritzant l’efecte de la covid a les escoles per si en algun moment o en algun cas concret cal prendre alguna mesura extraordinària.

El final del protocol suposarà que els referents escolars de la covid es podran reincorporar plenament a les seves tasques habituals en els centres d’atenció primària.