A tot Espanya

La fiscalia xifra en 68 el nombre de causes per abusos i agressions sexuals a menors

  • El ministeri públic farà una anàlisi quantitativa de les xifres traslladades per les fiscalies autonòmiques

La fiscalia xifra en 68 el nombre de causes per abusos i agressions sexuals a menors
1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La Fiscalia General de l’Estat ha xifrat en 68 el nombre total de procediments penals oberts per «la suposada comissió d’agressions i abusos sexuals a menors d’edat al si de congregacions, escoles o qualsevol altra institució religiosa». Les dades són procedents de la recopilació de causes en tramitació a instàncies del ministeri públic o pels jutjats que la fiscal general, Dolores Delgado, va demanar a les fiscalies de tot Espanya i el termini d’entrega de les quals acabava aquest dilluns.

Notícies relacionades

La fiscalia detalla en un quadro el nombre exacte de diligències obertes per aquests fets que hi ha a cada fiscalia i anuncia que procedirà «a realitzar una anàlisi qualitativa d'aquestes a fi d’estudiar i dimensionar el fenomen dels procediments en tramitació», amb l’objectiu de «promoure l’acció de la justícia», com forma part del mandat constitucional del ministeri públic davant els fets que puguin ser constitutius de delicte. 

Es dona la circumstància que les xifres facilitades per la Fiscalia General no coincideixen exactament amb les facilitades pel ministeri públic de les comunitats autònomes. A Madrid s’informa de vuit casos, però la mateixa fiscalia madrilenya només en detallava sis, perquè dos ja havien sigut arxivats. A Catalunya ha passat una cosa similar: davant les 10 causes obertes de les quals va informar el ministeri públic en aquesta comunitat, la Fiscalia General n’esmenta 14, perquè inclou els procediments arxivats.