El curs 2022-23 a Catalunya

Cambray convoca un ple extraordinari del Consell Escolar pel nou calendari

  • El conseller recull la petició d’aquest òrgan consultiu i donarà explicacions dilluns que ve

Cambray convoca un ple extraordinari del Consell Escolar pel nou calendari

ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Montse Baraza
Montse Baraza

Periodista

ver +

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha reaccionat al malestar expressat pel Consell Escolar de Catalunya per les formes amb què el Govern va anunciar l’avançament del curs escolar 2022-23, sense consultar-ho amb aquest organisme consultiu. En la seva reunió en comissió de dimarts, el Consell s’havia negat a iniciar el debat i elaboració del dictamen sobre el nou calendari i havia reclamat la compareixença de Cambray en un ple extraordinari. I aquest ha recollit el guant i ha convocat un ple extraordinari del CEC per al pròxim dilluns 21 de febrer a les 17.30 hores. La reunió serà presencial en un lloc encara per determinar.

Les entitats representades en el Consell han rebut aquest dimecres a la tarda un correu electrònic en el qual se’ls comunicava la convocatòria. En aquest ple extraordinari, Cambray els donarà explicacions sobre l’avenç de l’inici del curs i de les mesures que l’acompanyen, com són la jornada intensiva en infantil i primària i les extraescolars que finançarà el Departament d’Educació per garantir que tot i que les classes acabin a les 13.00 els alumnes es puguin mantenir en el centre escolar fins a les 16.30 com és habitual.

Les associacions del Consell consultades per EL PERIÓDICO han valorat positivament la convocatòria i hi acudiran a escoltar. «Vindrà a justificar-se. No té raó, però s’ha d’escoltar i dialogar», apuntava una entitat. «Algú li ha de fer entendre que en política les formes importen. No pot menysprear una institució com el Consell Escolar», n’assenyalava una altra.

Notícies relacionades

Aquest dimecres, el president, Pere Aragonès, ha xifrat en 12 milions d’euros el cost d’aquesta hora gratuïta (de 15.30 a 16.30) d’extraexcolares que Educació pagarà durant el mes de setembre a tots els centres educatius de Catalunya. Aragonès ha justificat l’anunci sorpresa del calendari en què es va tractar d’una «decisió política» que a partir d’ara es debatrà amb la comunitat educativa.

Els sindicats docents mantenen una concentració unitària aquest dijous a les 11.00 davant el Departament d’Educació per protestar per «les maneres» del conseller i demanar la seva dimissió. Els sindicats convocants són USTEC-STEs, ASPEPC, UGT, CCOO i l’Intersindical-CSC.