L’evolució de la pandèmia

La covid entre els nens cau en picat a Catalunya després de doblegar la corba

  • Els contagis entre la població d’entre 0 i 19 anys van arribar al pic el 22 de gener. Des d’aleshores el descens ha sigut marcat

La covid entre els nens cau en picat a Catalunya després de doblegar la corba
1
Es llegeix en minuts
María Jesús Ibáñez
María Jesús Ibáñez

Periodista

ver +

La corba epidèmica de la sisena onada cau en picat a Catalunya i, per segon dia consecutiu, aquest dilluns la velocitat de propagació s’ha situat per sota d’1, per la qual cosa el virus es retreu a un ritme del 20% setmanal. Si fa dues setmanes la Conselleria de Salut va informar de 193.000 nous contagis i la passada va notificar que els infectats eren 245.000, en els últims set dies els casos han remès i s’han quedat al voltant dels 215.000. Les visites de pacients de covid als centres d’atenció primària (CAP) s’han reduït també a la meitat i han passat de les més de 100.000 de fa uns dies a poc més de 50.000.

Notícies relacionades

https://public.flourish.studio/visualisation/8569941/El descens més espectacular l’han experimentat aquests últims dies les persones d’edats compreses entre 0 i 19 anys, amb una corba d’incidència per cada 100.000 habitants que va arribar al pic el 22 de gener (fa una setmana), després d’una escalada ascendent de dues setmanes, al tornar a l’escola passades les festes de Nadal. La caiguda de la corba en aquesta franja de població ha sigut també molt pronunciada l’última setmana, entre altres coses, perquè la cúspide havia arribat molt més amunt que en altres col·lectius. 

També va arribar al pic de la corba de la sisena onada el col·lectiu d’entre 30 i 49 anys, és a dir, els pares dels de 0 a 19, prova que la transmissió s’ha estat produint, en molts casos, de forma domèstica. Per als grups d’edat d’entre 20 i 29 i els de 50 a 59, el pic a Catalunya va arribar, en canvi, el 13 de gener i el descens ha sigut menys marcat.