Mobilització del Parc de Salut Mar

Els treballadors de l’Hospital del Mar de Barcelona denuncien «la mala gestió del centre»

No descarten convocar una vaga si la direcció no atén les seves reivindicacions

1
Es llegeix en minuts
ACN

Desenes de treballadors del Parc de Salut Mar han sortit aquest dimecres al carrer per denunciar «la mala gestió del centre». Convocats pel comitè d’empresa, asseguren que «estan al límit» i es neguen a continuar «patint» les conseqüències d’una mala organització. En aquest sentit, avisen que si la direcció no escolta les seves reivindicacions, no descarten anar a la vaga. Tal com ha explicat el president del comitè, Xavi Tarragón, la pandèmia ha agreujat «molts anys de retallades». «Falten mans i per això hem de doblar torns i fer moltes hores extres», lamenta.

Els treballadors denuncien el col·lapse d’urgències, agreujat encara més en l’època hivernal. Així, els professionals asseguren que el servei assumeix una saturació «pràcticament crònica» que es veu reflectida en les condicions en les quals hi ha d’haver els pacients, «alguns d’ells sobrepassant les 24 hores en el servei».

També la falta de personal, que els obliga a assumir unes càrregues de treball molt elevades. De fet, tal com explica Tarragón, es tracta d’una situació «inadmissible» que pot perjudicar greument «l’atenció als pacients» i dispara el risc de «cometre errors».

Altres peticions que reclamen a la direcció és una millora de la planificació, l’atur dels processos d’externalització, la recuperació dels serveis privats, així com una negociació sobre «la restrictiva normativa» sobre els criteris de gestió del calendari, segons el comitè, «imposada unilateralment» per l’empresa.

Els arguments de la direcció

Paral·lelament, en relació amb les manifestacions del comitè d’empresa sobre la gestió de diversos aspectes organitzatius i assistencials al Parc de Salut Mar, la direcció ha recordat que l’Hospital del Mar, «com la resta de centres de Catalunya i de l’Estat», està vivint una situació «d’elevada complexitat» per la covid.

Notícies relacionades

En aquest sentit, afirma que ha de situar-se la problemàtica en el context «de la ja coneguda manca estructural d’infermeres a tot el sector sanitari», una cosa que «dificulta la gestió de la plantilla», però «no impedeix proporcionar als pacients l’assistència clínica necessària». El centre recorda que disposa d’un pla de contingència que estableix els protocols a seguir.

D’altra banda, remarca que fa quatre mesos es va aprovar el conveni col·lectiu, firmat per la majoria dels membres del comitè, acordant-se una millora «substancial» de les condicions laborals que el situa «entre un dels més avançats del sector».