Lluita contra la pandèmia

Catalunya aixeca el toc de queda però manté la resta de les restriccions

El tancament de l’oci nocturn, les reunions socials d’un màxim de 10 persones i la limitació d’aforaments es mantindran una setmana més

2
Es llegeix en minuts

El Govern aixecarà el toc de queda aquest divendres, com ja havia anunciat, però mantindrà la resta de les restriccions, és a dir, el tancament de l’oci nocturn, l’ús de passaport covid, la limitació d’aforaments i les reunions socials de més de 10 persones almenys una setmana més.

La Generalitat va confirmar dilluns que no prorrogaria el confinament nocturn d’una a sis de la matinada com a mesura per controlar la sisena onada de la pandèmia de coronavirus més enllà d’aquest divendres. L’assumpte s’ha tractat a la comissió delegada en matèria de covid que va encapçalar aquest dilluns a la tarda el president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb el vicepresident, Jordi Puigneró, i els consellers Laura Vilagrà, Joan Ignasi Elena, Josep Maria Argimon, Josep Gonzàlez-Cambray i Violant Cervera.

Prescindir només del toc de queda

«Totes les tendències apunten a una desacceleració de la sisena onada» i el pic de contagis arribarà «en qüestió de dies», ha justificat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, que també ha al·ludit a altres indicadors favorables, com que el nombre de crítics a les ucis (529) no creix al ritme que apuntaven les «pitjors previsions».

Tot això permet «prescindir» del toc de queda nocturn, la mesura més «invasiva» en drets fonamentals, però no de la resta de restriccions, ha destacat Plaja a la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu.

Així, el Govern manté almenys una setmana més, fins al 27 de gener, la limitació de reunió a 10 persones –que ha de rebre l’aval judicial–, els aforaments als diferents sectors, el certificat covid i el tancament de l’oci nocturn, mesures que a partir d’ara es revisaran setmanalment.

Però, malgrat que desaccelera la velocitat de propagació, la sisena onada de la covid continua creixent a Catalunya, amb 47.870 positius notificats en les últimes 24 hores i un nou rècord absolut de contagis setmanals: més de 203.000 casos.

El Govern preveu anar eliminant restriccions

Notícies relacionades

«Sense dilació però sense precipitació» el Govern vol anar relaxant restriccions. La següent seria la limitació de reunió, quedant previsiblement per més endavant el certificat covid en discoteques, gimnasos i interiors de restaurants, la retirada del qual «no està prevista amb caràcter imminent», ha destacat la portaveu.

La previsió és que aquestes altres restriccions sí que es mantinguin almenys una setmana més, a l’espera també que el consell assessor de Salut emeti un informe sobre la conveniència de mantenir el passaport covid per accedir a certs espais, vist que la variant òmicron s’ha comportat de manera diferent a altres onades i que està en dubte la seva eficàcia.