Lluita contra la pandèmia

Catalunya registra el rècord de contagis per covid un dia, amb més de 48.000 casos

Catalunya registra el rècord de contagis per covid un dia, amb més de 48.000 casos

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La sisena onada de coronavirus continua creixent a Catalunya, que ha tornat a batre el rècord de contagis de tota l’epidèmia, amb més 203.000 en els últims set dies, i un augment de la mortalitat, amb una mitjana de 32 morts per covid cada dia en l’última setmana, tot i que la velocitat de propagació es comença a desaccelerar. En un sol dia s’han comunicat 48.307 contagis, cosa que representa el major nombre de casos de contagi un sol dia.

Segons les dades actualitzades aquest dimarts pel Departament de Salut, hi ha un total de 2.672 persones ingressades per covid als hospitals catalans, 55 més que dilluns, de les quals 529, set més que ahir, estan greus a les uci, 332 d’elles intubades i 19 amb ECMO (respiració extracorpòria).

Rt que decreix

Notícies relacionades

El risc de rebrot (EPG), indicador que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, encara no ha tocat sostre, ha tornat a superar el rècord de tota l’epidèmia i s’ha situat en 5.506 punts, 24 més que ahir, mentre que la velocitat de propagació de la malaltia (Rt), que feia cinc dies que creixia, s’ha començat a desaccelerar i s’ha situat en 1,23, dues centèsimes menys que ahir, de manera que cada 100 infectats contagien una mitjana de 123 persones.

L’increment de contagis continua col·lapsant els ambulatoris, que ahir van atendre 99.845 visites per covid, a prop del màxim de 100.241 que van registrar dilluns de la setmana passada, malgrat les mesures adoptades per Salut per alleugerir la dispensació de baixes i la comunicació de positius a través de les farmàcies.