investigació judicial

Els jutges avalen la presó per a les bessones Vázquez, acusades d’assassinat

  • L’Audiència de Barcelona considera que el crim que va tenir lloc a Sabadell va ser premeditat i que existeix risc de fuga d’almenys una de les investigades, Pilar

Els jutges avalen la presó per a les bessones Vázquez, acusades d’assassinat
2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les germanes bessones Pilar i Dolores Vázquez Alarcón no sortiran de presó. Són les presumptes coautores de l’assassinat el 10 de juliol del 2021 de Pedro Fernández, el nòvio de la segona. Va morir arran dels cops que li va donar al cap amb una eina metàl·lica (una pota de cabra) el seu cunyat, Isaac Gil González. La justícia n’ha ratificat l’empresonament i n’ha desestimat els recursos. En una de les interlocutòries, la de la Pilar, l’Audiència de Barcelona al·ludeix que existeixen indicis de la seva participació en el crim, que qualifica de premeditat, i que, per tant, existeix risc de fuga, segons la interlocutòria a què ha tingut accés EL PERIÓDICO.

La jutge que investiga el crim va creure en un primer moment que l’únic autor material de l’assassinat era l’Isaac perquè, segons consta en la causa, va reconèixer que ell havia colpejat el Pedro, que tenia 55 anys. L’autòpsia va determinar que, almenys, va rebre 12 cops. L’Isaac va ingressar a la presó. La Pilar i la Dolores van quedar en llibertat provisional.

No obstant, l’anàlisi dels telèfons mòbils dels investigats va provocar un gir en el cas. Els Mossos van descobrir que les germanes bessones estaven implicades en el crim. En vista d’aquestes noves proves, la jutge en va ordenar l’ingrés a la presó perquè, al seu parer, les dues imputades «a sang freda», juntament amb l’Isaac, que també era la parella sentimental de la Pilar, van decidir quan i on moriria el Pedro: el 10 de juliol a casa de la Dolores.

Deixar-lo «fregit»

En un dels missatges enviat per la Pilar a l’Isaac, la dona li pregunta: «¿com aconseguir cloroform?» i aclareix que serà perquè la Dolores «l’adormi» i a «continuació rematar-lo». En el mateix missatge, la Pilar remarca que s’ha de fer «aquest divendres». En un altre àudio, l’Isaac i la Pilar també estudien la possibilitat d’utilitzar una pistola elèctrica per deixar-lo «fregit». En un tercer, tots tres es recorden que han de disposar d’«una manta» per, presumiblement, enrotllar i traslladar el cos.

Notícies relacionades

En el cas de la Pilar, el tribunal de la Secció Tercera de l’Audiència de Barcelona sosté que els indicis de la seva participació en l’assassinat «són clars» i es desprenen, fins i tot, de l’inicial atestat policial, de què es dedueix que la dona era a l’interior de la vivenda on es va produir l’agressió. L’atac va continuar al replà i a l’escala. Els magistrats afegeixen: «Estava amb la seva germana [Dolores] i la seva parella [Isaac] netejant la sang a l’escala quan va arribar la policia». La interlocutòria afegeix que de l’abocament i anàlisi dels missatges «s’evidencia una premeditació» entre els investigats per acabar amb la vida de Fernández.

Els togats rebutgen la versió de la Pilar que la víctima havia agredit abans la seva germana, la Dolores, i que aquesta li va demanar ajuda, per la qual cosa va acudir amb la seva parella, l’Isaac, al domicili. La resolució argumenta que existeix risc de fuga, ja que el delicte presumptament comès és «molt greu» i té una pena superior als 15 anys de reclusió. La jutge d’instrucció que investiga el crim, d’altra banda, ha ratificat la presó de l’altra encausada, la Dolores, que també ha recorregut a l’Audiència de Barcelona.