Empreses

Meta, la matriu de Facebook, s’enfronta a una demanda milmilionària

Fins a 44 milions d’usuaris podrien ser considerats com a perjudicats a l’haver proporcionat les seves dades personals a la companyia, segons la demandant

Meta, la matriu de Facebook, s’enfronta a una demanda milmilionària
1
Es llegeix en minuts

La companyia Meta, matriu de Facebook, s’enfronta a una demanda, ja admesa a tràmit per la Comissió Federal de Comerç (FTC), de fins a 2.300 milions de lliures (2.755 milions d’euros) per presumptes pràctiques anticompetència a través de l’«abús del seu domini de mercat».

Segons informa Reuters, fins a 44 milions d’usuaris de Facebook del Regne Unit es veuen perjudicats per aquest fet, denunciat per l’experta en competència Liza Lovdahl Gormsen, que al·lega que Meta «va abusar del seu domini del mercat» per establir un «preu injust» per l’ús gratuït de Facebook: les dades personals dels usuaris del Regne Unit.

La demanda, que serà escoltada pel Tribunal d’Apel·lacions de Competència de Londres, al·lega que Facebook va guanyar milers de milions de lliures a l’imposar termes i condicions injustos que exigien que els consumidors entreguessin les seves dades personals.

Notícies relacionades

Aquestes dades, recopilades entre el 2015 i el 2019, van proporcionar una imatge molt detallada de l’ús d’internet, el que va ajudar l’empresa a obtenir «guanys excessius». Qualsevol persona que visqui al Regne Unit i hagi fet servir Facebook almenys una vegada durant aquest període serà part del reclam si no és que decideix no participar, segons la demandant.

La companyia argumenta en la seva defensa que les persones utilitzaven els seus serveis perquè els brindava valor i «tenen un control significatiu de quina informació comparteixen a les plataformes de Meta i amb qui».

Temes:

Facebook