L’OMS demana no relacionar termes com ara ‘deltacron’ i ‘flurona’ amb la covid per inexactes

L’epidemiòloga Maria van Kerkhove alerta que aquestes paraules impliquen combinació de virus o variants, cosa que no està passant

L’OMS demana no relacionar termes com ara ‘deltacron’ i ‘flurona’ amb la covid per inexactes
1
Es llegeix en minuts

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha demanat no utilitzar paraules com ara ‘deltacron’ i ‘flurona’ per parlar de la covid per la inexactitud amb la pandèmia. Així ho ha posat de manifest la doctora Maria van Kerkhove, epidemiòloga líder de l’OMS, a través del seu perfil a les xarxes socials, concretament a Twitter, on ha demanat que aquests termes «impliquen combinació de virus o de variants, i això no està passant».

Notícies relacionades

«No utilitzem paraules com ara ‘deltacron’, ‘flurona’ i ‘flurone’. Sisplau. Aquestes paraules impliquen una combinació de virus / variants i això no està passant. És probable que deltacron sigui una contaminació durant la seqüenciació, el SARS-CoV-2 continua evolucionant. Consulteu la coinfecció per grip», ha manifestat.

Més casos de coinfecció

Pel que fa a flurona, l’experta ha vaticinat que es produiran més casos de coinfecció «a causa de l’ús limitat de mesures socials i de salut pública». Per això, ha instat a continuar amb la vacunació de les dues malalties i a continuar prenent mesures de prevenció com l’ús de la mascareta, mantenir la distància, evitar llocs freqüentats i ventilar les habitacions.