Incompliment de les restriccions

Un vídeo mostra com locals del front marítim de Barcelona continuen funcionant com a discoteques fins al tancament

Les imatges difoses per SER Catalunya revelen que els establiments amb llicència de bar-restaurant es converteixen en sales de ball

Un vídeo mostra com locals del front marítim de Barcelona continuen funcionant com a discoteques fins al tancament

Manu Mitru

3
Es llegeix en minuts
ACN

Un vídeo publicat per SER Catalunya mostra com alguns locals del front marítim continuen funcionant com a discoteques fins poc abans del toc de queda. Els locals tenen doble llicència, de restaurant i de discoteca, per la qual cosa poden estar oberts com a restaurants fins a les 00.30 hores sense incomplir les actuals restriccions per la covid. Fonts de l’Ajuntament de Barcelona han explicat a l’ACN que ni la Guàrdia Urbana ni la inspecció del districte han detectat un incompliment generalitzat de la seva activitat, malgrat que aquest dilluns passat sí que van aixecar acta per excés d’aforament en un local. Des del sector defensen que els locals tenen llicència per obrir i que estan funcionant com a bars-restaurants, malgrat que reconeixen millores.

En el vídeo de la SER es veu com diverses persones estan ballant a l’interior de dos locals sense mascareta i sense complir les distàncies de seguretat. De fet, aquesta activitat no està actualment permesa, ja que els locals d’oci nocturn estan tancats en compliment de les restriccions vigents a Catalunya per frenar la sisena onada de la covid.

Des de l’Ajuntament apunten que els locals no estan incomplint l’hora de tancament ja que, com restaurants, es poden mantenir oberts fins a les 00.30 hores. Pel que fa a l’activitat que es desenvolupa a dins, la Guàrdia Urbana i la inspecció del districte passen regularment per la zona, com per d’altres de la ciutat, i no han detectat un incompliment general. En concret, el cap de setmana passat la Guàrdia Urbana hi va ser i no hi va observar cap infracció.

Acta oberta per excés d’aforament

Les mateixes fonts indiquen que aquest dilluns, quan van tornar, sí que es va aixecar acta per excés d’aforament en un dels establiments. Les mateixes fonts apunten que ni els agents ni la inspecció poden fer un control les 24 hores del dia tots els dies de la setmana. Les patronals de l’oci nocturn han insistit que aquests locals tenen doble llicència de restaurant-bar i de discoteca i que ara mateix poden obrir amb el 50% de l’aforament com la resta de negocis de restauració.

«El que no podem fer nosaltres és de policies, no podem estar controlant cada persona del local, que ningú s’aixequi i no es mogui. Per tant, això és una cosa que és responsabilitat de cada persona», ha dit el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas.

Els controls que es pot

Boadas ha afegit que els locals «fan el possible per controlar» i recordar que els clients «s’han de posar la mascareta mentre no estan consumint i que està prohibit ballar», però ha admès que «és difícil controlar cada persona, perquè no tenim una persona de control per a cada client». Amb tot, ha dit que és preferible que les persones surtin en «espais legals, supervisats i controlables per la policia» que no en «festes il·legals on tothom està amuntegat».

Notícies relacionades

Al seu torn, el secretari general del Gremi de Discoteques, Ramon Mas, ha assegurat que aquests locals poden obrir com a restaurants i que complir les normes «de vegades és més fàcil i d’altres més difícil» per les ganes que té la gent de festa, quan l’oci nocturn està tancat. «Amb aquesta ànsia que hi ha per sortir, és molt difícil controlar la gent», ha dit. Amb tot, Mas ha admès que a les imatges publicades per la SER «s’han de corregir algunes coses» i ha explicat a l’ACN que es posarà en contacte amb els propietaris dels locals.

Parar la interacció social

Mas ha aprofitat per assenyalar que aquesta situació de descontrol també es viu en alguns restaurants que aprofiten per servir copes durant l’última hora d’obertura i ha insistit a dir que el tancament de l’oci nocturn, que va entrar en vigor abans de Nadal, «no està servint per parar la interacció social». En aquest sentit, des del sector de l’oci nocturn també destaquen que hi ha altres establiments i activitats que funcionen com a zones de ball i es queixen del greuge comparatiu que això suposa.