¿Quan acabarà la sisena onada?
Així evolucionarà la pandèmia, segons l’immunòleg Alfredo Corell
L’expert anticipa que el final de la sisena onada serà a finals de gener i ha alertat que cal aprendre a viure amb la covid «d’una altra manera»

L’any 2022 ha començat enmig de la sisena onada amb l’òmicron fent estralls en la pressió hospitalària, saturant l’atenció primària i provocant xifres rècord de contagis, tot i que la mortalitat sigui menor.
L’immunòleg Alfredo Corell ha aparegut en el programa ‘Espejo público’ per fer una predicció de l’evolució de la pandèmia. Segons l’expert, és probable que les dades de contagis comencin a decaure a finals d’aquest mes, perquè «cal esperar els deu dies de rigor des de la Nit de Cap d’Any i Reis, que han sigut els últims actes de socialització». Per tant, no serà fins a finals de gener quan comencem a veure el declivi de la sisena onada.
🔴DIRECTO| Preguntamos a @alfredocorell, inmunólogo, por cómo tratar el covid tras esta sexta ola
— Espejo Público (@EspejoPublico) 10 de enero de 2022
"Hay que preparase para vivir con esto de otra manera"#VueltaAlColESp
▶ https://t.co/CdeaGxOKoK pic.twitter.com/ItziDlWiBD
Tractar la covid com una grip
Respecte al pla anunciat pel Govern de tractar la covid com una grip, l’immunòleg ha explicat que no li sembla malament aquesta opció, però «quan superem aquesta onada que estem vivint». També ha assenyalat que s’ha d’estar preparat per conviure amb el virus «d’una altra manera».
Proves diagnòstiques
Alfredo Corell ha analitzat les xifres de contagis de les dues regions amb més incidència acumulada, Navarra i el País Basc, i ha apuntat que «hi pot haver alguna variació a causa del flux de persones que entren pel nord d’Espanya».
De tota manera, no s’ha oblidat d’incidir que les xifres tan elevades poden explicar-se per la quantitat de proves diagnòstiques que s’han fet, perquè «com més tests es facin, probablement la incidència sigui més alta».
A més, moltes comunitats han instat la població a realitzar-se tests d’autodiagnòstic per descongestionar l’atenció primària. En molts casos, si el resultat és positiu, no es comunica a Sanitat, cosa que fa que, segurament, la incidència sigui més alta que l’estimada.
Quarantenes de set dies
Respecte a les quarantenes, que han passat de deu a set dies, Corell ha volgut aclarir que per sortir al carrer «han d’haver passat tres dies lliures de símptomes i, tot i que el test sigui positiu, la persona no és contagiosa».
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Infraestructures La Zona Franca invertirà 40 milions en la seu de Salut Pública de BCN
- Transports El Govern facilita la venda de Talgo a Sidenor amb l’entrada de la SEPI
- Junta general Inditex obrirà botigues a l’Iraq i inverteix en l’‘start-up’ Theker Robotics
- Tempesta judicial i política L’UCO busca diners de la trama Cerdán en feixos de bitllets amagats
- Els riscos de la xenofòbia Llibertat per als còmplices Un detingut a Mataró per incitar la "cacera" de migrants a Múrcia