Aquests són els emergents de 2022

Repassem alguns dels rostres cridats a protagonitzar l’any de l’esperança

Aquests són els emergents de 2022
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des de la política, l’economia, la ciència, les arts i l’esport, aquests són alguns dels personatges destinats a protagonitzar el 2022, un any que, després de la pandèmia, ha de ser el de l’esperança:

L’‘Espanya buidada’ alça la veu

Un nou jugador entra al tauler polític espanyol. Espanya Buidada, liderada per Antonio Saz, és una plataforma que agrupa associacions de les províncies despoblades. Tindrà en les eleccions de Castella i Lleó la primera prova de la seva influència i el seu primer termòmetre electoral. PP i PSOE es posen en alerta.

Elia Torroella, l’esperança de la vacuna espanyola

La vacuna del laboratori Hipra es podria aprovar a mitjans del 2022, explica Elia Torroella, investigadora i directora de R+D i registres de la farmacèutica catalana. L’empresa treballa en la fase final dels assajos clínics i en la producció a gran escala del compost.

Marta Ortega, una dona més a l’Ibex

Marta Ortega, la filla petita del fundador de l’imperi Inditex, Amancio Ortega, presidirà a partir de l’1 d’abril el colós tèxtil i passarà a engrossir així la llista de dones, encara escassa, de l’Ibex 35, un vedat encara molt masculí.

Annalena Baerbock, una verd al capdavant d’Exteriors

L’excandidata ecologista a la cancelleria d’Alemanya, Annalena Baerbock, lluita, als seus 41 anys, per forjar-se un perfil propi al capdavant de la diplomàcia del seu país al si de l’anomenada ‘coalició semàfor’. Per primera vegada a la República Federal, una dona dirigeix la cartera d’Afers Exteriors, habitualment ocupada per homes madurs.

Victor Ródenas, el xef que apunta alt des de Sant Antoni

Amb només 30 anys i un currículum rotund, el cuiner Victor Ródenas ha elevat, en plena pandèmia, el llistó culinari del barri de Sant Antoni de Barcelona amb el seu restaurant Maleducat. Al capdavant dels seus fogons vol créixer gastronòmicament. De nit imagina els plats que al matí prenen vida a la seva cuina.

Milena Smit, presència devastadora del cine espanyol

Notícies relacionades

En la mirada de l’actriu il·licitana, de 25 anys, hi ha misteri i alhora innocència. Després de convertir-se en ‘noia Almodóvar’ amb la pel·lícula ‘Madres paralelas’, el 2022 hauria de confirmar Milena Smit com la presència més devastadora de la cinematografia espanyola. «M’agrada posar-me al lloc dels altres i em passo de romàntica i sensible», afirma en una entrevista a EL PERIÓDICO.

Carlos Alcaraz, llest per ser entre els millors

En només quatre anys, el jove tennista d’El Palmar (Múrcia) Carlos Alcaraz ha passat de ser una promesa a consolidar-se en el circuit ‘top 30’. El pupil de Juan Carlos Ferrero aspira a superar aquesta progressió en la temporada 2022 i apunta al ‘top 15’.

Temes:

Art