Compliment de la sentència

Les multes del primer estat d’alarma ja es poden reclamar a Catalunya

La Generalitat habilita la web en la qual tramitar la devolució de l’import

La majoria de les 24.000 sancions són per circular per la via pública sense el justificant

Les multes del primer estat d’alarma ja es poden reclamar a Catalunya

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament d’Interior ha posat en marxa el tràmit per la devolució de les sancions per infraccions comeses durant el primer estat d’alarma (del 14 de març fins al 21 de juny del 2020) d’acord amb la sentència del Tribunal Constitucional. Per poder rebre l’import de la sanció abonada, les persones interessades han de facilitar les dades bancàries mitjançant un formulari que ja està a la seva disposició a la web en aquest enllaç.

El retorn dels imports no serà immediat sinó que una vegada introduïdes les dades, caldrà fer les comprovacions i la tramitació corresponents per part de l’Administració.

Beure al carrer

La majoria de les sancions imposades són per circular per la via pública sense tenir el justificant que acreditava que el desplaçament corresponia a una de les activitats permeses, sortir a fer esport o a passejar fora de l’horari autoritzat o en grup, quan no estava permès; sortir el pare i la mare amb un fill o bé el pare i la mare amb dos fills (en un moment que les sortides es restringien a un fill acompanyat d’un progenitor) i consumir begudes en grup a la via pública.

Notícies relacionades

En total, els fets sancionats per normativa covid amb dret a devolució són 24.289. És recomanable fer el tràmit telemàticament a través de la web ja que només cal omplir el formulari sense necessitat de signatura electrònica.

També presencialment

De totes maneres també es pot fer presencialment a les Oficines d’Atenció al Ciutadà, en el registre del Departament d’Interior i en els Serveis Territorials. Per fer-ho presencialment s’haurà de demanar cita prèvia.