TOC DE QUEDA

Descarregeu aquí el certificat de mobilitat covid de Catalunya en PDF

Us expliquem com omplir el model de justificant difós per la Generalitat com a declaració responsable per als desplaçaments durant el toc de queda

Descarregeu aquí el certificat de mobilitat covid de Catalunya en PDF

EPC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El toc de queda o confinament nocturn que entra en vigor aquest divendres de matinada a Catalunya contempla algunes excepcions en què els ciutadans sí que podran sortir al carrer entre les 01.00 i les 06.00 hores. Però per fer-ho, hauran de presentar una declaració d’autoresponsabilitat que ha emès el Govern de la Generalitat que podeu descarregar aquí.

Document

El document, de format estàndard, facilita a les policies locals i els Mossos d’Esquadra comprovar que l’activitat que fa aquest ciutadà en l’espai públic durant l’horari del toc de queda correspon a una de les excepcions contemplades en la normativa.

El toc de queda s’aplicarà als municipis de més de 10.000 habitants en què la incidència de covid se situa per sobre dels 250 casos per cada 100.000 habitants, així com la prohibició de reunions de més de 10 persones. La decisió de l’Administració autonòmica estarà en vigor, en principi, 15 dies, però el Govern no descarta que s’allargui més.

En el cas de no portar-lo i si la policia atura el ciutadà, aquest haurà de certificar que la seva activitat s’ajusta a les autoritzades. Aquest certificat no substitueix el certificat de treball que faciliten les empreses, sinó que és complementari.

Qualsevol desplaçament

El salconduit és vàlid tant per als desplaçaments a peu com amb vehicle.

Per omplir el model de justificant de mobilitat s’ha de marcar en primer lloc la casella amb el motiu del desplaçament. Es pot triar entre adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; assistència a un centre o servei sanitari; desplaçament al lloc de treball (s’ha d’especificar el nom de l’empresa); retorn al lloc de residència habitual; assistència a gent gran, menors o dependents; desplaçament a una entitat financera o d’assegurances; causa de força major (s’ha d’especificar la causa).

Notícies relacionades

A continuació, s’ha de detallar el trajecte que es fa: la direcció d’origen i la de destí, incloent en els dos casos la província, la comarca, el municipi i el codi postal.

Al final del document, s’ha de posar el nom i cognoms de l’interessat, el DNI, la data i firmar.