Els indicadors, disparats

Rècord de contagis de la sisena onada a Catalunya: gairebé 6.000 en un dia

L’índex de rebrot puja 130 punts de cop i se situa en 700

Rècord de contagis de la sisena onada a Catalunya: gairebé 6.000 en un dia

Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La pandèmia no fa més que pujar a Catalunya, una tendència que el Govern creu que seguirà durant unes dues setmanes, amb el Nadal pel mig. En les últimes hores s’ha donat el rècord de contagis d’aquesta sisena onada en un dia; prop de 6.000. Per això, es demana no baixar la guàrdia i s’insisteix en les mesures de prevenció, ja que aquesta onada ja està afectant el sistema sanitari, principalment l’atenció primària, que aquests dies es dedicarà també a la vacunació dels menors de 12 anys. Aquest és el mapa que es veu des de fa dies, indicadors a l’alça i contagis disparats. Aquest dimarts igual, segons les dades difoses aquest dimecres per Salut: els hospitals segueixen amb més pacients i amb una pujada d’aquells que estan en situació crítica. Hi ha 10 persones ingressades més que dilluns (un total de 1.116), cinc d’ells a l’uci (264 en total)

L’índex de positivitat de les proves de detecció realitzades l’última setmana s’eleva al 10,58%. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera fins al 5% controlable la pandèmia. Superat aquest percentatge, es considera que l’epidèmia està en expansió.

Els centres d’atenció primària (CAP) van atendre ahir, dimarts, prop de 22.000 visites, una pressió la dels últims dies que no es registrava als ambulatoris des de principis de l’agost passat, una tensió que preocupa Salut.

El risc de rebrot (EPG), índex que mesura el potencial de creixement de l’epidèmia, continua pujant considerablement i se situa en 700 punts (una crescuda notable, ahir estava a 569), mentre la velocitat de propagació del virus (Rt) a Catalunya puja a 1,40 (davant l’1,20 d’ahir). Aquest últim indicador s’estava mantenint estable o, fins i tot, amb tendència a la baixa.

Com el juliol passat

Notícies relacionades

Des de l’inici de l’epidèmia, un total de 1.098.275 persones han sigut diagnosticades de covid-19 per tota mena de proves a Catalunya, 5.845 comptabilitzades en les últimes 24 hores. És la xifra diària d’augment més alta d’aquesta sisena onada. En l’última setmana han sigut 22.716 els diagnosticats per PCR o test d’antígens (TA), una mitjana de més de 3.000 al dia, unes dades que tornen clarament a la situació del juliol passat, en plena cinquena onada. També puja la xifra de morts: 17 més, i ja en són 24.258.

La incidència acumulada de casos confirmats per PCR o test d’antígens a 7 dies per cada 100.000 habitants (IA7) passa de 273 a 291, mentre que la incidència acumulada a 14 dies (IA14) se situa en els 486 casos a 512.