Sinistre en una fàbrica

Quatre ferits en un incendi en una empresa de reciclatge de dissolvents del Baix Penedès

  • A més dels quatre cremats, tres d’ells greus, el SEM ha atès i donat d’alta ‘in situ’ a nou persones més

Quatre ferits en un incendi en una empresa de reciclatge de dissolvents del Baix Penedès

BOMBERS

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quatre persones han resultat ferides, tres d’elles de gravetat, en un incendi que s’ha declarat aquest divendres al migdia en una empresa de reciclatge de productes químics (olis i dissolvents) ubicada en un polígon industrial de l’Arboç (Baix Penedès, Tarragona). Els Bombers de la Generalitat ja han controlat l’incendi, tot i que els efectius de 17 dotacions continuen treballant en les tasques de rematada, segons informen els Bombers de la Generalitat.

L’incendi s’ha desencadenat cap a les 11 del matí a l’empresa Catalana de Residus, situada al número 12 del carrer Tallers del polígon Foix de l’Arboç, i ha anat acompanyat de diverses explosions en cadena. Uns treballs de soldadura en els que una espurna ha inflamat un tanc d’aerosols són la causa més probable de l’incendi, segons han explicat fonts municipals a Efe.

El foc ha afectat totalment la nau de l’empresa Catalana de Residus –dedicada al tractament de residus com aerosols i dissolvents–, que ja va patir un altre incendi el febrer de 2020. També ha causat danys a cinc camions estacionats a l’aparcament de la nau veïna i sis cotxes aparcats al carrer del davant.

Els danys personals són 13 ferits, tres d’ells amb ferides i cremades de gravetat i que han sigut evacuats a l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Un altre ferit menys greu ha sigut traslladat a l’hospital comarcal del Vendrell i la resta han rebut l’alta mèdica ‘in situ’.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat al lloc de l’incendi deu ambulàncies, dos helicòpters medicalitzats i tres unitats de logística. Efectius dels Mossos d’Esquadra i de la policia local han tallat l’accés al polígon i, preventivament, han desallotjat les persones de les naus pròximes a la sinistrada.

Els residus amb què treballa aquesta fàbrica són inflamables, per això el foc tenia combustible per calcinar cinc camions i fer malbé alguns vehicles que hi havia aparcats a prop.

Notícies relacionades

Les xarxes socials han mostrat imatges del sinistre:

L’avís del foc, segons l’ACN, ha sigut a les 11.02 hores en un aparcament entre dues naus industrials del carrer de Tallers, al polígon Foix de la localitat. El foc ha cremat totalment la nau de reciclatge i ha col·lapsat la seva coberta. L’incendi també ha afectat col·lateralment una cisterna i tres remolcs de camió del solar del costat.