Creativitat en pandèmia

Clauers personalitzats per tenir sempre a mà el passaport Covid

  • El certificat és necessari en moltes comunitats autònomes

Clauers personalitzats per tenir sempre a mà el passaport Covid

Juanfran Peñaranda, llaveros personalizados

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Covid i la perspicàcia dels emprenedors no deixen de sorprendre. Primer van ser els negocis de mascaretes, després la venda de test d’antígens per Amazon i l’últim a arribar han sigut els clauers amb el QR del passaport Covid.

En vista que en diferents comunitats autònomes és imprescindible per entrar a bars, residències i gimnasos, hi ha qui ha decidit donar-li un toc creatiu i fer que sigui fàcil i còmode mostrar el document.

Un negoci familiar

Juanfran Peñaranda ho sap bé. És el gerent de Goatxa, una petita empresa valenciana dedicada a personalitzar tota mena de productes, com tasses, gorres, puzles, samarretes o collars per a gos. Ara també fan clauers de PVC que per una cara porten les dades personals i, per l’altra, el codi QR que acredita haver rebut la vacuna contra la Covid, tot això estampat amb calor, de manera que «no s’esgarrapa ni es descoloreix, es pot mullar i no es destrueix», explica.

Notícies relacionades

Tot i que han començat a comercialitzar-los aquesta setmana, Peñaranda assegura que «ha sigut una bogeria, el mòbil treu fum». Els clauers personalitzats amb el certificat Covid valen nou euros i fan enviaments a tot Espanya.

El temps que tarden a confeccionar cada producte són 24 hores –cal muntar-lo un a un a partir del PDF amb el certificat de vacunació que envien els clients– sempre que no superin les 100 comandes al dia, ja que són una petita empresa familiar en la qual treballen tres persones.