A l’A-4

Una ambulància protagonitza una persecució de pel·lícula a un camió robat a Madrid

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Una ambulància del Summa, amb ajuda de la Policia Local de Pinto, ha protagonitzat una espectacular persecució a un camió robat i a un cotxe que el recolzava, i ha evitat que el primer provoqués un greu accident després que el seu xòfer l’abandonés en plena M-50 en marxa.

Segons han informat a Europa Press fonts del Summa, tot va començar a les 21.30 hores d’aquest dimarts a Getafe, a l’autovia A-4. El conductor i el sanitari de l’ambulància van sentir un gran terrabastall perquè un camió tràiler de gran tonatge havia colpejat un dels seus cotxes particulars.

Va ser llavors quan van demanar al xòfer els papers per fer l’informe de l’assegurança. No obstant, aquest va obrir i va tancar diverses vegades la finestreta però sense reaccionar. De fet, en un moment donat es va posar en marxa. Els tècnics van pensar que tenia algun tipus de mareig o fins i tot un ictus, perquè al reprendre la marxa el camió anava fent batzegades, no respectava les normes de circulació i tenia la matrícula posterior trencada i caiguda.

Inici de la persecució

Per això, van engegar el vehicle sanitari i van començar a perseguir-lo amb els llums d’emergència posats, avisant alhora la central del Summa del que estava passant. Malgrat tot, el camioner continuava sense reaccionar, sortint del polígon i circulant de forma irregular per l’M-50, posant en perill la resta de conductors.

En un moment donat, un vehicle Volvo verd sense matrícula es va col·locar davant d’ells, els va frenar i impedir que arribessin al camió i amb clara intenció de torpedinar la persecució i treure’ls de la via. Va ser llavors quan els tècnics sanitaris van entendre que es tractava d’una cosa relacionada amb la delinqüència, informació que van transmetre a la central, que va avisar les forces de seguretat.

Camió sense conductor

Notícies relacionades

Minuts després van arribar a la zona diverses patrulles de la Policia Local de Pinto. El xòfer, acorralat, va saltar del vehicle en marxa i va pujar al cotxe que el recolzava, i va fugit ràpidament del lloc. Davant el perill que generava aquesta situació, el vehicle sanitari, amb ajuda de les patrulles, es va interposar entre el camió i la via, i va aconseguir que xoqués contra una tanca, cosa que evitava un greu accident.

La Guàrdia Civil s’ha fet càrrec de la investigació. Pel que sembla, es tracta d’un camió amb palets amb milers de bateries sostretes. El seu ocupant i el conductor del Volvo pertanyerien a una banda organitzada especialitzada en aquest tipus de robatoris.