Certificat digital

¿Com tenir el passaport Covid sempre a mà al mòbil?

  • Fer una captura de pantalla o guardar-lo en una aplicació del telèfon són algunes de les opcions disponibles

¿Com tenir el passaport Covid sempre a mà al mòbil?
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A partir d’aquest divendres 3 de desembre, els majors de 13 anys hauran de mostrar obligatòriament el certificat Covid per accedir a bars, restaurants i residències. Fins ara només es necessitava el document per accedir a locals d’oci nocturn.

Malgrat que el document que s’obté a través de la Meva Salut és un PDF, els usuaris només necessitaran el QR, que el personal de cada establiment haurà d’escanejar. Així doncs, les persones no necessitaran el document complet amb les seves dades personals, sinó que amb el codi n’hi haurà prou.

Com que cada vegada són més els locals on cal el certificat, pot resultar molt útil tenir guardat el QR al telèfon per tenir-lo sempre a mà.

Cartera digital

Alguns usuaris han optat per fer una simple captura de pantalla del document, però hi ha altres opcions, com afegir el QR a una cartera digital al mòbil, que variarà segons el sistema operatiu del dispositiu.

En el cas d’iPhone, l’aplicació predeterminada és Apple Wallet i si és Android hi ha diverses ‘apps’ disponibles com, per exemple, Your Wallet.

Una vegada instal·lada alguna d’aquestes aplicacions, s’haurà d’accedir a la web de Get Covid Pass EUdes del telèfon.

Notícies relacionades

A continuació, haurà de fer clic a «Crear el vostre» i escollir si voleu escanejar el codi QR que apareix al document que s’ha descarregat de La Meva Salut o pujar el certificat a PDF a la pàgina web.

Una vegada ho hagi fet, la pàgina crearà una versió digital automàticament i només haurà de clicar a «afegir» perquè la versió digital passi a la cartera digital del telèfon mòbil.