Pugen els indicadors

La sisena onada segueix a l’alça a Catalunya

L’ocupació d’ucis per Covid voreja el centenar, al sumar-s’hi sis pacients crítics més

16/04/2021 PACIENTES GRAVES COVID-19 HOSPITAL CLINIC BARCELONA pacients greus de COVID-19 a l’Hospital Clínic de Barcelona. Les imatges corresponen a l’Àrea de Vigilància Intensiva (AVI). No oblideu mencionar l’autoria de les FOTOGRAFIAS Francisco Àvia Hospital Clínic.

16/04/2021 PACIENTES GRAVES COVID-19 HOSPITAL CLINIC BARCELONA pacients greus de COVID-19 a l’Hospital Clínic de Barcelona. Les imatges corresponen a l’Àrea de Vigilància Intensiva (AVI). No oblideu mencionar l’autoria de les FOTOGRAFIAS Francisco Àvia Hospital Clínic. / Francisco Avia (Bcn)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La xifra de contagis per Covid ja estan a nivells de l’agost passat, superant la barrera dels 5.700 setmanals a Catalunya. I es nota als hospitals, que tenen més de 400 pacients hospitalitzats (405, en concret), i en una mortalitat que ha crescut en els últims dies, amb quatre morts de mitjana al dia per aquesta malaltia. La vacunació és clau per frenar-ne els efectes, per això els experts aplaudeixen que ara s’hagi aprovat una tercera dosi a partir dels 60 anys una vegada passats sis mesos de la immunització, ja que els grans són els que tenen més risc de complicacions.

En aquest context, i amb la possibilitat que el Govern estengui el passaport Covid més enllà de l’oci nocturn, els indicadors continuen pujant un dia més: el risc de rebrot (EPG), índex que mesura el potencial de creixement de l’epidèmia, es dispara a 172 (ahir estava a 148) i la velocitat de propagació del virus (Rt) a Catalunya puja lleugerament a 1,47, és a dir, que cada 100 infectats contagien una mitjana de 147 persones. La incidència acumulada de casos confirmats per PCR o test d’antígens a 7 dies per cada 100.000 habitants (IA7) és de 73,6 casos, mentre que la incidència acumulada a 14 dies (IA14) se situa en els 120,3 casos (ahir estava a 104).

Pel que fa a la tensió sanitària, aquest divendres hi ha quatre ingressats més, el que fa un total de 405 persones als hospitals, i sis pacients més a les ucis (un total de 97). No s’han comunicat noves morts.

Notícies relacionades

Des de l’inici de l’epidèmia, un total de 1.021.269 persones han sigut diagnosticades de Covid-19 per tota mena de proves a Catalunya, 1.374 de les quals comptabilitzades en les últimes 24 hores, mentre que l’última setmana han sigut 5.737 els diagnosticats per PCR o test d’antígens (TA), més del doble que fa dues setmanes.

La positivitat –el percentatge de PCR i TA amb resultat positiu– continua augmentant fins al 3,91%, un creixement sostingut des de fa setmanes, i cada vegada més a prop del 5%, que és el percentatge que estableix l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per considerar una epidèmia sota control.