Puja a nivells del juliol

La incidència de la Covid passa de 100 punts a Catalunya

L’Rt retrocedeix en una jornada amb més ingressos i més de 1.500 contagis

La incidència de la Covid passa de 100 punts a Catalunya
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un dia més amb dades bastant negatives de l’evolució de la Covid a Catalunya, on el Govern es planteja estendre el certificat Covid més enllà dels locals d’oci nocturn. L’últim informe de Salut dibuixa unes xifres amb una evolució bastant similar a la de jornades anteriors: una línia en ascens d’alguns dels barems dels principals indicadors, tot i que reculen lleugerament. Com la xifra d’hospitalitzats a les ucis, que baixen en tres persones (avui n’hi ha 93), tot i que la d’ingressats per Covid passa de 386 a 399. Com a dada més rellevant la incidència a 14 dies, que sobrepassen els 100 punts, una cosa que no havia passat des del juliol. O sigui, es donen 100 casos per 100.000 habitants a 14 dies (ahir n’eren 95). És una de les taxes que millor indiquen com transcorren els contagis, i com a positiu, tot i que pendents de veure l’evolució en els pròxims dies, la velocitat del virus (Rt), que retrocedeix tímidament: passa d’1,56 a 1,45.

Són indicadors similars als de l’estiu, tot i que els resultats estan molt lluny de ser els mateixos pel bon resultat de la vacunació, que arriba a prop més del 80% de la població. No obstant, preocupa tant la pèrdua d’efectivitat de les vacunes com el percentatge de persones que no estan vacunades. Aquest últim col·lectiu representa un 70% de les persones hospitalitzades.

Altres indicadors

El nombre oficial de morts per Covid des de l’inici de l’epidèmia ascendeix a 24.061, la mateixa xifra que ahir, i una mortalitat en els últims set dies que s’ha disparat fins als 20 morts per la malaltia, una mitjana de més de gairebé tres al dia, una cosa que no passava des de principis de setembre.

Quant a la incidència acumulada a set dies passa de 58,62 a 62,19 i la de 14 dies, de 95,06 a 110,3, supera els 100 punts per primera vegada des del juliol.

Notícies relacionades

El risc de rebrot (EPG), índex que mesura el potencial de creixement de l’epidèmia, baixa lleugerament i passa de 144 a 141, un risc que és més del triple que fa dues setmanes i més del doble que fa set dies. La velocitat de propagació del virus (Rt) a Catalunya és avui d’1,45, contra l’1,56 d’ahir.

Des de l’inici de l’epidèmia, un total de 1.018.219 persones han sigut diagnosticades de Covid-19 per tota mena de proves a Catalunya, 1.538 de les quals comptabilitzades en les últimes 24 hores.