La pandèmia a Catalunya

Un brot a l’escola Pompeu Fabra de Mollerussa confina 430 alumnes

  • A l’espera del cribratge massiu, s’han detectat nou positius; quatre nens i cinc professors

  • A tot Catalunya, aquest dimecres hi ha quatre centres tancats

Un brot a l’escola Pompeu Fabra de Mollerussa confina 430 alumnes

JORDI V. POU

2
Es llegeix en minuts
Montse Baraza
Montse Baraza

Periodista

ver +

Les xifres de la pandèmia a Catalunya continuen empitjorant i això té un reflex en els centres educatius, on s’està detectant des de fa dies un repunt dels contagis. Aquest dimecres hi ha quatre escoles tancades –-dues són escoles bressol i dues escoles rurals (ZER)--. A més, s’ha registrat un brot a l’escola Pompeu Fabra de Mollerussa (Pla d’Urgell, Lleida), que ha obligat a confinar 430 alumnes de primària. De moment s’han detectat nou positius; quatre són estudiants i cinc, professors. Aquestes xifres poden anar a l’alça perquè s’està fent un cribratge massiu. Malgrat això, l’escola no ha tancat, segons ha informat el Departament d’Educació perquè els professors, tots vacunats, acudeixen al centre des d’on imparteixen classes en línia a l’alumnat. A més, tots aquells nens immunitzats –-que hagin passat la Covid, perquè no tenen l’edat per rebre la vacuna-– poden anar al centre. La realitat és que els menors segueixen les classes des de casa seva.

La previsió, si no es detecten nous positius, és que l’escola recuperi el seu funcionament normal dimarts, 23 de novembre, encara que aquest dijous ja podrà tornar algun grup dels que es van confinar primer.

Els centres que sí que han tancat, segons recull la web Traçacovid de la Generalitat que compila totes les dades dels centres educatius, són l’escola La Roca ZER L’Eral de Sarroca (Segrià, Lleida), on hi ha 13 persones confinades i un positiu detectat; l’escola bressol El Cargol de Avinyonet del Penedès (amb 13 confinats i un positiu), l’escola Santa Bàrbara ZER Els Castells de Vidrà (19 confinats i tres positius) i l’escola bressol Els Putxinel.lis de Montesquiu (17 confinats i set positius); aquests dos últims a Osona.

Notícies relacionades

Un altre dels centres més afectats per un brot de Covid ha sigut el Pureza de María de Sant Cugat del Vallès, que la setmana passada va confinar 348 persones i que aquest dimecres encara tenia 151 confinats, 217 menys que dimarts. En els últims 10 dies s’ha detectat en aquesta escola, rere un cribratge massiu, 57 positius (52 alumnes i 5 docents).

Segons les últimes dades, aquest dimecres hi havia a Catalunya 71 grups escolars confinats, 7 més que dimarts. Són un 0,10% dels aproximadament 72.000 totals. Hi ha 12.021 persones confinades (1.412 més que dimarts). D’aquestes, 11.613 són alumnes i 408 són docents, personal d’administració i extern. En els últims 10 dies s’han registrat 2.052 positius i ja s’acumulen 10.256 (+398).