Més de 600 contagis

La Covid confirma el seu lent retrocés a Catalunya

Els hospitals frenen el descens de pacients amb Covid, però mantenen baixa la tensió assistencial

La Covid confirma el seu lent retrocés a Catalunya
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els indicadors epidèmics de la Covid a Catalunya retrocedeixen de nou lleugerament, tot i que el nombre de positius creix en 610 respecte a ahir. La tensió hospitalària es manté estable, tant en nombre de pacients en planta com en unitats de crítics.

El nombre oficial de morts supera la barrera dels 24.000 des de l’inici de la pandèmia, amb cinc més respecte a ahir.

El risc de rebrot (EPG), índex que mesura el potencial de creixement de l’epidèmia, que havia crescut durant set dies consecutius, baixa per segon dia i se situa en 49 punts. La velocitat de propagació del virus (Rt) a Catalunya és avui d’1,08 (ahir era d’1,12), cosa que vol dir que cada 100 infectats contagien una mitja de 108 persones, per la qual cosa la transmissió continua creixent.

Incidència estable

Des de l’inici de l’epidèmia, un total de 1.002.009 persones han sigut diagnosticades de Covid-19 per tota mena de proves a Catalunya, 610 d’elles en les últimes 24 hores, mentre que en l’última setmana han sigut 1.889 els diagnosticats per PCR o test d’antígens (TA), amb una mitjana de menys de 300 al dia.

Notícies relacionades

La incidència acumulada de casos confirmats per PCR o test d’antígens a 7 dies per cada 100.000 habitants (IA7) és de 24,2 casos, pràcticament igual que ahir, mentre que la incidència acumulada a 14 dies (IA14) se situa en els 46,9 casos, també gairebé igual que dimarts.

La positivitat –el percentatge de PCR i TA amb resultat positiu– és d’1,65%, una centèsima més que ahir i molt per sota del 5%, que és el percentatge que estableix l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per considerar una epidèmia sota control.