Després de 1.600.000 descàrregues

Catalunya desactiva l’‘app’ Stop Covid-19 per la remissió de la pandèmia

Les necessitats de «vigilància i seguiment de símptomes» estan cobertes per la primària i el 061, segons Salut

Catalunya desactiva l’‘app’ Stop Covid-19 per la remissió de la pandèmia
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Conselleria de Salut desactivarà, el 2 de novembre, l’‘app’ mòbil Stop Covid-19 Cat, dedicada al seguiment i vigilància dels símptomes de la malaltia. Es tracta d’una aplicació similar a la impulsada pel Ministeri de Sanitat, Radar Covid.

Segons ha anunciat el departament en un comunicat, l’eina es tanca «de manera definitiva» després d’un any i mig de funcionament i 1.600.000 descàrregues, ja que «les necessitats de vigilància i seguiment de símptomes i activació de les emergències ja estan cobertes i consolidades per l’atenció primària i el 061».

A més, com justifica la conselleria en la seva nota de premsa, «a diferència de quan va néixer Stop Covid-19 Cat, la pandèmia està cada vegada més sota control i l’accés al sistema sanitari s’està estabilitzant». Així, des d’ahir dilluns l’‘app’ ha deixat d’estar disponible per a la seva descàrrega i, durant aquests dies, els seus usuaris rebran notificacions que informaran del tancament.

Notícies relacionades

Aquesta aplicació mòbil es va posar en marxa el 18 de març del 2020, quatre dies després de decretar-se l’estat d’alarma i el confinament domiciliari, i el seu objectiu era «permetre que la ciutadania pogués fer seguiment i vigilància dels símptomes associats a la Covid-19». A més, l’‘app’ també oferia informació sobre la malaltia i sobre com actuar, en un moment en què hi havia molt desconeixement entorn de la pandèmia i en què tot el sistema sanitari estava molt tensionat.

«[Stop Covid-19 Cat] va permetre que l’atenció primària fes el seguiment dels casos menys greus i que les persones amb símptomes ho notifiquessin als seus contactes estrets», conclou Salut en el seu comunicat.