La Covid continua estancada a Catalunya i amb pocs efectes

Salut notifica pocs contagis (149) i cap mort, i els indicadors s’estabilitzen

La Covid continua estancada a Catalunya i amb pocs efectes

DAVID APARICIO

1
Es llegeix en minuts

El coronavirus ha frenat el descens a Catalunya aquest dilluns, quan comença la tercera dosi de reforç de la vacuna en les persones més grans de 70 anys, que es combina amb la campanya de la grip. Segons les dades de Salut referents a aquest diumenge, en les últimes hores ha augmentat lleugerament la tensió sanitària, amb més ucis i ingressos, tot i que cal tenir en compte que les altes en cap de setmana baixen molt. També les proves de PCR, per això s’han detectat pocs contagis: només 149, malgrat l’augment general de positius en els últims dies. Tampoc s’ha reportat cap mort.

Tot i així, Catalunya, i el conjunt d’Espanya, continuen sent dels territoris amb menor incidència d’Europa. L’alta vacunació i la continuïtat d’algunes mesures, com les mascaretes en interiors, tenen molt a veure amb aquesta situació, remarquen els experts.

Quant a les noves dades, el risc de rebrot (EPG), índex que mesura el potencial de creixement de l’epidèmia, es manté en 52, mentre que la velocitat de transmissió (Rt) també és estable, 1,16, cosa que vol dir que cada 100 infectats contagien una mitjana de 116 persones.

Notícies relacionades

La incidència acumulada de casos confirmats per PCR o test d’antígens a 7 dies per cada 100.000 habitants (IA7) passa de 25 casos a 24,3, mentre la incidència acumulada a 14 dies (IA14) es manté en 46 casos.

La positivitat –el percentatge de PCR i TA amb resultat positiu– és d’1,64 %, quatre centèsimes més que ahir i molt per sota del 5%, que és el percentatge que estableix l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per considerar una epidèmia sota control.