123 afectats
Comença el judici pels 500 sismes que va causar la injecció de gas a Castor
L’Audiència de Castelló acull des d’aquest dilluns el judici del conegut com el cas Castor, on estan acusats dos directius d’Escal UGS i que mirarà de determinar la responsabilitat dels processats en més de 500 sismes que va causar la injecció de gas a la plataforma Castor, clausurada des del 2017.
Segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, a més dels dos acusats, Recaredo del Potro i José Luis Martínez Dalmau, declararan, al llarg d’11 sessions, un total de 189 testimonis, 6 testimonis pèrits i 35 pèrits.
Les sessions començaran a les 10 hores amb la declaració dels dos acusats, Recaredo del Potro, que va ser president d’Escal UGS, i el conseller delegat, José Luis Martínez Dalmau. També consta com a acusació la pròpia mercantil com a persona jurídica.
L’acusació popular, exercida per l’Associació Nacional Arca Ibèrica, demana set anys de presó per als dos directius de l’exconcessionari Escal UGS pels presumptes delictes contra els recursos naturals i el medi ambient «amb risc greu de perjudici per a la salut de les persones i greu risc de deteriorament irreversible o catastròfic».
Danys a vivendes
Els fets van passar el setembre del 2013, quan la injecció de gas sota terra a la plataforma Castor davant la costa de Vinaròs va provocar una sèrie de sismes, més de 500.
Notícies relacionadesAlguns van ser sentits per la població i nou van causar «danys de consideració» a nou vivendes de Vinaròs i Sant Mateu, a la província de Castelló, i Amposta i Sant Carles de la Ràpita, en la de Tarragona, segons assenyala la interlocutòria d’obertura de judici oral del jutjat de Vinaròs.
Un total de 123 afectats per aquests sismes provocats pel projecte Castor reclamen a l’empresa concessionària Escal UGS 1.845.000 euros pel danys morals produïts per «l’onada de pànic generalitzat» conseqüència dels 552 sismes que es van detectar a les poblacions afectades.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Nova instrucció als registres El Govern aprova una instrucció per fer efectiva la prohibició dels ventres de lloguer
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?