Atac terrorista

La policia britànica identifica l’home de 25 anys que va matar el diputat David Amess

El detingut és un britànic d’origen somali que es trobava sota sospita

La policia britànica identifica l’home de 25 anys que va matar el diputat David Amess
1
Es llegeix en minuts

La Policia britànica ha identificat com Ali Harbi Ali l’home de 25 anys que divendres va assassinar el diputat conservador David Amess quan atenia els seus electors en una església de Leigh-on-Sea, a l’est d’Anglaterra, informa aquest diumenge la BBC.

El sospitós, britànic d’origen somali, ha sigut detingut a l’empara de la llei de Terrorisme del 2000, ja que els agents consideren que el seu atac va poder tenir una «motivació terrorista».

La Policia Metropolitana de Londres (Met), que ha declarat oficialment el succés un «incident de terrorisme», podrà interrogar el jove fins al 22 d’octubre, després d’obtenir dissabte una pròrroga judicial.

La BBC explica que Ali Harbi Ali va ser remès fa uns anys al programa nacional Prevent de prevenció del terrorisme, al qual s’envia, de manera voluntària, persones en perill de ser radicalitzades.

No obstant, la cadena pública matisa que va passar allà poc temps i mai va formar part de cap llista de subjectes d’interès dels serveis secrets.

Notícies relacionades

Com a part de la investigació, la Policia ha portat a terme registres a tres domicilis de Londres i dissabte es va efectuar l’autòpsia al mort, que va morir a l’escena del crim després de rebre diverses punyalades.

La classe política britànica i la comunitat musulmana s’han unit en la repulsa a l’assassinat d’Amess, de 69 anys, casat i amb cinc fills, que era molt estimat a la seva circumscripció electoral pel seu recolzament a causes locals.

Temes:

Terrorisme