Gegant tecnològic qüestionat

La portada de ‘Time’: ¿esborrar Facebook?

  • En 10 anys la revista ha passat de considerar Zuckerberg Persona de l’Any a plantejar l’eliminació de la seva xarxa social

La portada de ‘Time’: ¿esborrar Facebook?
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La revista ‘Time’ dedica la seva última portada a Facebook i, sobre una imatge de Mark Zuckerberg, planteja una pregunta: «Delete Facebook?» (‘¿esborrar Facebook?’). I dues opcions: ‘delete’ (‘esborrar’) o ‘cancel’ (‘cancel·lar’). Una portada que contrasta amb la publicada fa 10 anys, en què enaltia la figura de Zuckerberg sota el titular de «Persona de l’Any».

Entre aquestes dues portades, a més d’una dècada, han passat més coses. L’última, la caiguda de la reputació de Facebook després que una extreballadora revelés que l’empresa té des de fa temps documents interns que admeten que aquesta xarxa social (Facebook, però també Instagram) accentua els problemes mentals de les menors, alimenta l’odi i permet a certs usuaris violar les seves normes. Durant aquest mes de setembre, ‘The Wall Street Journal’ ha publicat una sèrie d’investigacions en què es destapa com el gegant de les xarxes socials ha maniobrat durant anys per enganyar els usuaris i amagar el nociu impacte que té en la societat, amb l’objectiu de continuar greixant el seu negoci.

Notícies relacionades

L’escàndol ha arribat al Congrés dels EUA, on aquesta setmana ha testificat l’exdirectiva Frances Haugen. «La companyia amaga intencionadament informació al públic i als governs dels EUA i arreu del món», ha denunciat l’extreballadora.

Després de dies de silenci, Zuckerbeg s’ha pronunciat sobre el tema per negar les filtracions sobre l’impacte negatiu de la plataforma que va fundar.