Homofòbia

Madrid estudia accions legals contra la marxa neonazi a Chueca

  • «No podem permetre que l’odi entri als carrers», assenyala la vicealcaldessa Villacís

Madrid estudia accions legals contra la marxa neonazi a Chueca
1
Es llegeix en minuts

La vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, ha defensat aquest diumenge que Madrid és «una ciutat lliure» i no s’ha de permetre que entri l’odi als carrers de la capital després de la manifestació neonazi que es va produir el dia anterior a Chueca al crit de «fora mariques dels nostres barris», davant la qual no descarta prendre accions legals. El mateix dissabte, la ministra d’Igualtat, Irene Montero, ja va anunciar que posaria el succeït «en coneixement de la Fiscalia». 

«Chueca era un barri molt complicat en els 80 i precisament el moviment LGTBI és un moviment que va portar la llibertat a Madrid en aquest sentit», ha afirmat la vicealcaldessa en declaracions als mitjans després de participar en la sortida de la Carrera Madrid en Marxa contra el Càncer. En aquesta línia, ha remarcat que té «tants amics» que van venir a Madrid per «sortir de l’armari», mentre que hi ha persones que «surten de la caverna» i que odien el diferent. 

«No podem permetre que cali a la ciutat. Madrid és una ciutat lliure, no només perquè tingui impostos baixos, Madrid és sobretot una ciutat lliure perquè aquí un es pot donar la mà amb qui vol, besar amb qui vulgui i casar amb qui vol», ha expressat Villacís. 

Notícies relacionades

No obstant, ha matisat que «tan odi és això com el que passaria a Mondragón», amb referència a la manifestació per demanar l’excarceració del pres etarra Henri Parot. «L’odi és odi», ha asseverat i ha remarcat que val la pena «ser al centre» i comprendre que odi és «tot el que impliqui intolerància i assenyalar el diferent». 

Tot i que la vicealcaldessa ha afirmat que cal esbrinar «moltes coses» sobre la manifestació de Chueca ja que falta informació, ha assegurat que valoraran portar a terme accions legals des del consistori. «No podem permetre que l’odi entri als carrers de Madrid», ha insistit, a la qual cosa ha afegit tota l’acció legal que es pugui «serà necessària i caldrà portar-la a cap». 

Temes:

Nazisme LGTBI