Incident a Madrid

Grups neonazis carreguen contra una manifestació LGTBIQ+ a Chueca

  • La policia ha separat els dos grups mentre els busca-raons cridaven «fora mariques dels nostres barris» i «fora sidosos de Madrid».

Grups neonazis carreguen contra una manifestació LGTBIQ+ a Chueca
1
Es llegeix en minuts

Diversos grups d’ideologia neonazi han carregat aquesta tarda contra una manifestació del col·lectiu LGTBIQ+ que s’estava desenvolupant al barri madrileny de Chueca. La protesta l’havia convocat la plataforma Madrid Seguro per reclamar més atenció als polítics sobre l’‘Agenda 2030/2050’, i després de sortir de la plaça de Chueca han recorregut diversos carrers del barri, sent increpats pels neonazis a l’altura de la plaça del Sol.

Notícies relacionades

No s’han registrat enfrontaments físics, tot i que la policia ha acabat apartant els grups neonazis que boicotejaven l’avenç de la manifestació. Els busca-raons han sortit als carrers cridant: «fora mariques dels nostres barris» i també «fora sidosos de Madrid», tal com reflecteixen els tuits de la nostra col·laboradora Pilar Ruiz.

Diversos polítics, com Iñigo Errejón, han reaccionat a aquesta provocació dels grups neonazis a Twitter i han publicat els seus comentaris de protesta: «Aquests descerebrats que criden braç en alt «fora mariques dels nostres barris» només són la punta de llança de l’onada reaccionària. Alguns assenyalen els més vulnerables mentre d’altres juguen a l’equidistància. Cal defensar la llibertat, carrer a carrer», explicava en el tuit el diputat de Més País

Temes:

Nazisme