Investigació oberta

Detinguts cinc policies nacionals de Mèrida i un guàrdia civil en una operació antidroga

Fins ara hi ha 25 persones arrestades i no es descarten més detencions

Detinguts cinc policies nacionals de Mèrida i un guàrdia civil en una operació antidroga
2
Es llegeix en minuts

Cinc agents del grup d’estupefaents de la Comissaria de la Policia Nacional de Mèrida (Extremadura) i un guàrdia civil han sigut detinguts en el marc d’una operació contra el tràfic de drogues iniciada ahir a les localitats de Mèrida, Valdelacalzada, Esparragalejo i La Garrovilla. La delegada del Govern a Extremadura, Yolanda García Seco, ha informat aquest matí que fins ara hi ha 25 persones detingudes i s’han confiscat nombroses plantes de marihuana. Les actuacions es troben sota secret de sumari i no es descarta que es produeixin noves detencions en les pròximes hores, ja que l’operació denominada Peixos continua oberta.

Sobre aquesta assumpte, García Seco ha explicat que l’operatiu s’està desenvolupant per part de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil sota la direcció d’un jutjat de Torrevella (Alacant), en col·laboració amb Assumptes Interns de la Policia Nacional i Guàrdia Civil. «Hem de respectar en tot moment tant el secret de sumari com la presumpció d’innocència d’aquests agents i esperarem a veure com finalitza l’operació», ha remarcat.

Un complex entramat criminal

Es pot destacar que a través d’aquesta operació s’ha desarticulat un complex entramat criminal assentat a la província de Badajoz integrat per diverses organitzacions que interactuaven entre elles i dedicat presumptament al cultiu, processat, manipulació i posterior distribució de marihuana a la província de Badajoz. Des de la direcció general de la Policia Nacional, assenyalen que s’han fet més de 20 entrades i registres a domicilis.

Notícies relacionades

Així mateix, els agents han localitzat i desmantellat quatre plantacions d’interior de marihuana amb un total de més de 3.000 plantes, mentre s’ha intervingut una gran quantitat d’útils per a la seva instal·lació (llums, halògens i consoles d’aires condicionats), així com diversos vehicles.

L’alcalde de Mèrida, Antonio Rodríguez Osuna, ha manifestat a través de les seves xarxes socials el seu «suport al cos de Policia Nacional, a totes i tots els seus treballadors de Mèrida i en especial al seu comissari, Aurelio Fernández». «Aquests fets excepcionals no poden tacar un treball exemplar que realitzen per a totes i tots els veïns. Com a alcalde de Mèrida he comptat amb totes i tots els professionals del cos i el seu comissari cada vegada que Mèrida ho ha requerit», ha assenyalat. Finalment, el primer regidor ha enviat «un missatge d’ànim als que vetllen per la nostra seguretat de manera fèrria i els que creuen, com jo, en la justícia i en el valor dels nostres Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat com garants del nostre Estat de Dret».

Temes:

Extremadura