Així es juga al Fortnite

Les claus del vídeojoc que preocupa per l’addicció que desencadena en nens i adolescents

A1-125126742.jpg

A1-125126742.jpg / EPC_EXTERNAS

2
Es llegeix en minuts

Tot i que l’edat recomanada per jugar al Fortnite sigui a partir de 13 anys per ser un videojoc amb continguts violents, un estudi elaborat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Universitat de Lleida (UdL) conclou que el 60% dels usuaris tenen entre 8 i 11 anys.

¿Què és el Fortnite?

És un videojoc ‘online’ creat per l’empresa nord-americana Epic Games que permet als usuaris disputar a distància la mateixa partida tot i que es trobin en diferents plataformes. Per exemple, un juga des d’un ordinador i un altre des d’una consola al mateix pis o a centenars de quilòmetres.

El Fornite es basa en la supervivència dels jugadors que es veuen llançats a un escenari que emergeix després de la desaparició de gairebé tota la humanitat després d’una tempesta letal. Els usuaris han de competir fins a ser els últims que quedin drets.

El videojoc té un xat de veu i un altre de text on poden estar exposats a altres jugadors. El xat de text només és accessible a la sala d’espera i es desactiva quan comença el joc, i el de veu només connecta els quatre membres d’aquest equip. 

Els comptes registrats a Fortnite ascendeixen a 350 milions. No obstant, això no significa que existeixin 350 milions de jugadors, ja que una persona pot tenir més d’un compte. 

La majoria d’usuaris tenen entre 18 i 25 anys, seguit (amb una gran diferència) de jugadors entre 25 i 34.

Els seus tres modes de joc

1 Salvar el món: Consisteix a lluitar contra onades d’enemics. Els jugadors reben una sèrie d’elements que inclouen personatges tipus heroi, armes o trampes, depenent del nivell que es vagi adquirint. L’usuari pot ser en un equip amb tres participants més, sol amb un equip de comptes ‘online’ o pot fins i tot tenir una experiència completament en solitari.

Aquest model és de pagament i requereix una compra de 39,99 €. 

2 Battle Royale: Una batalla en què competeixen fins a 100 jugadors en solitari o en esquadrons de dos o quatre membres, elegits aleatòriament o formats per amics de les xarxes socials. Els jugadors són alliberats en paracaigudes sobre una illa on hi ha 96 usuaris més de diferents nivells i han de completar missions i eliminar enemics amb l’objectiu de ser l’últim supervivent. L’acció es divideix en rondes amb una durada determinada. L’últim jugador viu és el guanyador. 

Pot descarregar-se de forma gratuïta i els diners del joc s’aconsegueixen guanyant missions, però és possible adquirir-lo amb diners reals, des de 4,99 € fins a 99,99 €. 

3 Mode creatiu, en el qual el jugador pot construir la seva pròpia illa amb amics de la forma en què ells desitgin. 

 

Es monetitzen mitjançant l’ús de V-Bucks (PaVos o Monedes V, que es guanyen segons avança la partida), la moneda del joc que també es pot guanyar només a través de Salvar el món. 

Notícies relacionades

 

El perill de Fortnite

El que diferencia aquest joc d’altres és la seva intensitat i rapidesa. Les seves partides són molt curtes i ràpides (per a un jugador expert pot durar uns 20 minuts) i incita al «només una partida més». A més, cada jugador només té una vida i això provoca la ira dels seus usuaris cada vegada que moren en una partida, fet que fa que la tornin a repetir.

Temes:

Fortnite