Succés

Una morta i 18 ferits a l’incendi en un pis a Olesa de Montserrat

  • Les flames es van produir al primer pis i es van propagar per la façana i l’escala, cosa que va obligar a confinar diversos veïns a casa

2
Es llegeix en minuts

Una dona de 71 anys ha mort i 18 persones més han resultat ferides, d’elles tres en estat crític i una altra de greu, en un incendi que va tenir lloc ahir a la nit en un pis del barri de Sant Bernat d’Olesa de Montserrat (Barcelona) que va obligar a evacuar tots els veïns de l’edifici.

Segons ha informat l’Ajuntament d’Olesa i els Bombers de la Generalitat, l’incendi es va iniciar per causes que s’investiguen cap a les 21.52 hores de dissabte al primer pis del bloc situat al número 22 del carrer Jaume Duran, on les flames i el fum es van propagar per la façana i l’escala, cosa que va obligar a evacuar tots els veïns, 13 dels quals han hagut de ser reallotjats per passar la nit.

A causa de les altes temperatures i de l’intens fum provocat pel foc, va morir una veïna de 71 anys que residia al pis on es va iniciar l’incendi, mentre que 18 persones més van resultar ferides, tres d’elles en estat crític i una altra de greu.

El primer avís

Dels 18 ferits, set van ser traslladats a diversos centres hospitalaris, mentre que els altres van ser atesos i donats d’alta pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) al lloc dels fets, on es van desplaçar 14 ambulàncies.

Els Bombers van rebre l’avís de l’incendi a les 21.52 hores, de manera que van enviar 14 dotacions dels parcs de Martorell, Sant Feliu, Cornellà, Rubí, Igualada, Vilafranca i l’Hospitalet de Llobregat, que van estar treballant en l’extinció del foc i la revisió de l’edifici, que no pateix danys estructurals, fins les tres de la matinada.

Una vegada apagat l’incendi i atesos els ferits, els Bombers van inspeccionar l’edifici per comprovar l’estat dels pisos, mentre que l’arquitecta municipal també ho va revisar i va concloure que l’edifici no té danys estructurals, tot i que els serveis essencials, com el gas, l’aigua i la llum, han quedat afectats.

A l’iniciar-se el foc poc abans de les deu de la nit hi havia molts veïns a l’edifici, de planta baixa i quatre plantes més i quatre pisos per planta, segons els Bombers.

Confinats

De fet, diversos dels veïns es van haver de confinar als seus pisos, a causa de l’intens fum que pujava de la primera planta, on es va iniciar l’incendi, ja que no podien sortir per l’escala, fins que van poder ser evacuats pels Bombers.

Notícies relacionades

Els serveis socials de l’Ajuntament d’Olesa han atès les famílies afectades, ja que no podran tornar a les seves vivendes fins que els subministraments es puguin tornar a posar en funcionament.

De fet, durant la nit passada l’Ajuntament ha reallotjat 13 veïns de cinc famílies en un hotel de Martorell, ja que no tenien un lloc alternatiu on passar la nit.

Temes:

Incendis