Presons

La Justícia investiga els tres funcionaris que van reduir un intern a la presó de Villena

Institucions Penitenciàries obre un expedient per aclarir l’aldarull

El seu secretari general i la subdelegada del Govern a Alacant s’afegeixen a la manifestació contra l’atac patit per la subdirectora de la presó

La concentración de protesta en la cárcel de Villena por la agresión sufrida por la subdirectora de Seguridad

La concentración de protesta en la cárcel de Villena por la agresión sufrida por la subdirectora de Seguridad

2
Es llegeix en minuts

El secretari general d’Institucions Penitenciàries, Ángel Luis Ortiz, i la subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador, s’han sumat aquest migdia a la concentració dels treballadors del centre penitenciari Alacant II, a Villena, en repulsa per l’atac que va patir la subdirectora de Seguretat del centre dilluns passat a la porta de casa seva. Ortiz i Poblador, que prèviament van expressar el seu suport incondicional, solidaritat i afecte, a la subdirectora de Villena i al director del centre, Feliciano Crelgo, han afirmat que posaran tot el seu afany a aclarir els fets, tant en el cas de l’agressió a la subdirectora, com el de la reducció d’un intern del centre les imatges del qual podrien haver motivat les amenaces rebudes per la responsable de Seguretat.

El secretari general d’Institucions Penitenciàries ha anunciat l’obertura d’un expedient disciplinari per l’incident del 16 d’agost al mòdul d’aïllament, que també s’està investigant en seu judicial. Es van traslladar els fets de l’aldarull al Jutjat de Guàrdia de Villena, per la suposada agressió denunciada pels tres funcionaris, i des de la direcció de la presó també es va aportar la gravació d’una de les càmeres de seguretat del departament d’aïllament on es va produir l’incident. Ortiz, que ha posat en relleu «l’entrega i professionalitat de la immensa majoria dels treballadors i treballadores penitenciàries», ha afirmat que «no han de pagar justos per pecadors» i que, «per aquesta mateixa raó, qualsevol comportament irregular tindrà una resposta tan justa com contundent». Per la seva banda, la subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador, ha tornat a condemnar l’agressió i ha posat èmfasi en el fet que s’han posat tots els mitjans perquè aquest atac s’aclareixi al més aviat possible. Va ser dilluns passat quan, a les 7 del matí, la subdirectora va ser envoltada per cinc o sis individus que la van colpejar a la cara mentre l’amenaçaven il i deien que tingués la boca tancada. L’endemà, la subdirectora havia de prestar declaració en el marc de la investigació oberta sobre l’actuació dels tres funcionaris el 16 d’agost. Prèviament, els dies 24 i 25 d’agost, va rebre similars missatges anònims al seu telèfon mòbil, que va desaparèixer del centre de treball divendres passat. A més de Villena, la resta de presons de l’Administració General de l’Estat i la seu la Secretaria General al madrileny carrer Alcalá han celebrat concentracions al migdia en solidaritat amb la subdirectora d’Alacant II i en defensa de la bona tasca dels professionals penitenciaris.

Temes:

Justícia